Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania powered by BMW: Dezvoltarea platformelor de simulare, în centrul atenției la ultimul Gaming Marathon al anului

Adaptarea colectivului de organizare al Racing League Romania la reflectarea națională a trendurilor globale din sim racing este ilustrată în cadrul ultimului eveniment din 2020: un nou server a fost configurat pentru a permite această primă reuniune oficială a ligii în Assetto Corsa Competizione.

Fidelul soldat Assetto Corsa a ajuns la vârsta pensionării, după șase campanii în liga-fanion de sim racing a României, la aproape șase ani de la lansarea produsului Kunos Simulazioni. Dezvoltarea produsului s-a încheiat în momentul lansării succesorului, Assetto Corsa Competizione, în luna mai 2019, însă popularitatea și accesibilitatea produsului mainstream a făcut ca seriile naționale să-și calculeze judicios momentul tranziției, cu atât mai mult cu cât noua platformă a suferit de anumite ”boli ale copilăriei”.

2020 a adus însă tot mai multe streamuri cu miză în ACC, în virtutea asocierii cu Stephane Ratel Organisation, care s-a aliniat trendului internațional de oglindire a competițiilor reale în plan virtual. Astfel, seriile de top ale GT-urilor europene și americane, GT World Challenge, au primit un echivalent în universul sim racing, sub umbrela SRO eSports. Totodată, BMW Motorsport SIM Racing a anunțat în cadrul galei de final de an deschiderea către Assetto Corsa Competizione, acolo unde vor fi lunar etape dintr-o competiție oficială de time attack cu modelul M4 GT4.

Sute de ore și zeci de gigabytes de date au fost baza transpunerii cât mai fidele a challenger-ului de pe circuitele reale în platformele de simulare, ACC fiind unicul mediu în care se regăsesc în momentul de față toate modelele de categorie GT3 sau GT4 omologate de către FIA. Această varietate va fi evidențiată pentru prima oară într-un cadru oficial în România duminică, 13 decembrie, cu începere de la ora 20:00.

Protagoniștii RLR vor concura în cea mai lungă provocare a anului, timp de 90 de minute, într-o oglindire a cursei reale din cadrul Intercontinental GT Challenge ce se va disputa pe același traseu sudafrican de la Kyalami cu o zi înainte. În viața reală, echipajele Walkenhorst Motorsport cu sprijin oficial din partea uzinei se vor lupta timp de 9 ore pentru victorie și pentru titlul piloților în IGTC, iar în Racing League Romania sunt destui sim raceri de top care au optat pentru M6 GT3 sau M4 GT4 chiar și în cadrul unei etape cu toate opțiunile pe masă.

Din punct de vedere vizual, platforma Assetto Corsa Competizione permite spectaculoasa tranziție zi-noapte, iar pasionații vor avea ocazia să urmărească o cursă ce va începe și se va termina exact precum cea din realitate, însă pe simulator timpul se va scurge de șase ori mai repede. Echipa tehnică formată din Andrei Costea și Victor Nicolae a configurat un server Unix dedicat, din punct de vedere administrativ Lucian Chirvase a centralizat înscrierile și opțiunile concurenților, iar Alexandru Șiclovan va fi gazda transmisiunii directe.

În paralel, perspectiva onboard a campionului din Supercar Challenge, Alex Cascatău, va fi disponibilă la debutul său ca streamer în cadrul unui Gaming Marathon. Nu vor lipsi de la această cursă niciunul dintre campionii sezoanelor precedente – pe lângă Nicolae și Cascatău, și-au anunțat prezența atât pilotul anului 2020 Cristian Berindea, cât și deținătorul curent al titlului, Victor Taraș. Primele vești legate de organizarea viitorului sezon al Racing League Romania (de care nu ne mai desparte mult timp) vor fi dezvăluite comunității chiar în timpul acestui stream.

Înscrierile la cursă sunt încă deschise pe forum.

Despre BMW M4 GT4

Primul model BMW omologat pentru categoria GT4 a apărut pe circuite în 2018, reușind o primă victorie în seria europeană chiar în mâinile unui pilot român. Răzvan Umbrărescu, secondat de italianul Gabriele Piana, a câștigat pe traseul de la Misano. Cei doi s-au mai clasat pe podium de alte trei ori, iar M4 GT4 a triumfat în patru din cele 12 etape. Anul următor le-a adus și titlul european la categoria de top (Silver) prin Simon Knap și Alec Udell (MDM Motorsport), iar în 2020 BMW a fost mașina care a dat campionul în puternicele serii naționale din Franța (FFSA GT) și Germania (ADAC GT).

Două sezoane în parteneriat cu BMW România

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu două sezoane regulate în decursul anului calendaristic 2020, precum și curse variate în perioada dintre campanii (Race of Champions, Kinder Challenge 1 iunie, All-Star Race). Întrecerile au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania și continuă să poată fi urmărite pe micile ecrane pe Telekom Sport. Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, PC Coolers, Aqirys, Playseat, Motul, Michelin Motorsport, APR Competition, Racing Sim, Crama Histria, MotorPark România, Smart Driving, Marvo, Thrustmaster

Parteneri media: The Car Guys, 100% Sport, Telekom Sport, Adevărul Auto, DesignMe

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania