Your resource for the Romanian sim racing scene

Dragoș Simion și Victor Nicolae, în lupta pentru titlul competiției oficiale BMW M Power Tour

Cinci victorii pentru sim racerii din România au fost aduse de Dragoș Simion și Victor Nicolae în etapele recent încheiate din BMW M Power Tour.

Competiția oficială BMW M Motorsport de sim racing din 2024 a continuat în aceste săptămâni la Nurburgring, Okayama și Red Bull Ring cu o varietate de modele GT, totalul participanților depășind borna de 1200.

Etapa a doua a propus o vizită pe varianta de Grand Prix a traseului de la Nurburgring, cu BMW M4 GT4, unde Dragoș Simion (West Competition Racing) a fost cel mai bine clasat pilot din zona Europei Centrale și de Est, al șaptelea de pe continent și al optulea mondial. Totodată, coechipierul său Victor Nicolae a obținut primul succes pentru România în acea rundă, nivelul valoric al adversarilor din respectiva cursă asigurându-i poziția a cincea în regiune.

Piloții de referință din Racing League Romania erau nerăbdători să revină la comenzile unor modele BMW Z4 GT3, ceea ce campionatul programa pentru etapa a treia. ”Știam că aceasta e o bună șansă pentru noi, dată fiind plăcerea cu care concuram odinioară cu aceste mașini, indiferent de simulator”, a declarat Nicolae după ce a dominat cele două manșe la care a luat startul, cu un procentaj de 100% tururi conduse. Simion a obținut și el prima victorie, ambii reprezentanți al țării noastre fiind pe podiumul CEE și de această dată.

Etapa a patra a reprezentat o altă întoarcere în timp, către BMW M8 GTE, pe traseul austriac de Grand Prix de la Spielberg (Red Bull Ring). În cele trei zile de concurs, Victor Nicolae a mai reușit un succes, ducând totalul României la cota 5 și reușind un nou reper – locul al doilea mondial la finele săptămânii, la doar un punct în urma învingătorului din Spania. În regiunea CEE, Nicolae a prelungit astfel seria de dominație a tricolorilor, fiind urmat îndeaproape de Simion, care a mai contabilizat câteva podiumuri.

Astfel, după o treime de sezon, Simion și Nicolae sunt în cursa pentru titlul BMW M Power Tour: pe 3 și 5 la nivel mondial, respectiv 2 și 4 în Europa. În regiunea CEE cei doi au pus o distanță considerabilă față de orice adversar. Urmează o vizită cu prototipul BMW M Hybrid V8 la Suzuka (9-11 aprilie) și prima întâlnire cu BMW M4 GT3 la Portimao (16-18 aprilie).

Clasament general BMW M Power Tour 2024 (4/12 etape):

1. Ronaldo Carlos (Brazilia) 469p

2. Alexandre Morard (Franța) 466p

3. Dragoș Simion (România) 464p

4. Noah Chilla (Germania) 445p

5. Victor Nicolae (România) 442p

Alți sim raceri români aflați în competiție:

  • Andrei Miclea (România) 129p
  • Milan Bădescu (România) 121p
  • Dan Mihalache (România) 87p
  • Radu-Olimpiu Zamfir (România) 43p
  • Dragoș Toma (România) 34p
  • Rareș Popa (România) 20p