Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania: Lupta pentru BMW Trophy s-a încheiat la Zolder

Penultima etapă a actualului sezon din RLR BMW GT Challenge a reprezentat un galop de sănătate pentru liderii campionatului. Walk Racing versus Textar eSports va fi disputa din finala de peste două săptămâni, aceștia din urmă reușind deja să-și asigure din punct de vedere matematic supremația în cadrul BMW Trophy.

Traseul belgian de la Zolder reprezenta o primă ocazie pentru ca plutonul numeros să se acomodeze în condiții de cursă cu versiunea 1.8 a platformei Assetto Corsa Competizione. Ultimele update-uri aduceau schimbări importante în ceea ce privește comportamentul mașinilor și interacțiunea dintre anvelope și asfalt, însă calificările au evidențiat și o constantă: Bentley Continental a rămas, așa cum era de așteptat, mașina cea mai potrivită pentru acest circuit. Abia în această penultimă rundă a fost consemnat primul pole position pentru campionii en-titre Mihai Șuțeanu și Victor Taraș, care se bucurau de un avantaj mai mare ca oricând în fața rivalilor direcți. Mai mult, aceștia beneficiau și de ajutorul dat de coechipierii de la ROED Racing, care au plasat al doilea Bentley în prima linie.

Momentul startului nu a dus la vreo răsturnare de situație, iar următoarele 90 de minute s-au desfășurat într-o manieră ideală pentru ocupanții primei poziții, dar dezarmantă pentru urmăritori. Bogdan Moldovan a pus distanță față de Dragoș Simion, oferindu-i destul avans lui Rareș Dranca pentru a nu fi prins pe final de Sebastian Apostol. Cea de-a patra (și ultima) mașină care a completat 61 de tururi la Zolder a fost McLaren-ul Aqirys Racing, într-o zi în care Victor Nicolae și Alex Cascatău au admis că nu se putea mai mult, în pofida amintirilor plăcute ce-l leagă pe pilotul din Constanța de acest circuit.

Disputa pentru poziția a patra în clasamentul general între Motul eSports, Bonk Racing și Bucharest Gaming Week și-a mai consumat un episod, toate cele trei echipaje punctând în penultima rundă. Andrei Bechir a terminat pe locul al cincilea, reușind să compenseze o penalizare cu drive through prin depășirile efectuate în detrimentul lui Vasi Grama (VSG Racing) și Sergiu Nicolae (Joule Racing). Andrei Miclea (Bonk Racing) a avut, de asemenea, o ofensivă inspirată în partea a doua a cursei și este foarte aproape de obținerea titlului debutanților în acest sezon. Zolder a reprezentat o rundă bună și pentru Andrei Carcea (ART), care urcă pe poziția a treia

Textar eSports a încheiat din punct de vedere matematic bătălia pentru BMW Trophy odată cu victoria repurtată în fața VSG Racing. Acum, Simion și Apostol se pot concentra doar pe clasamentul general, unde o victorie în finala de patru ore de la Misano nu va fi suficientă pentru a-i devansa pe Walk Racing. Liderii vin însă cu moralul foarte solid, după trei victorii la rând, ultima dintre acestea fiind și cea mai facilă din întreaga campanie. Particularitățile ultimei etape sunt legate nu doar de posibilitatea vremii capricioase, ci și de punctajul intermediar conferit după două ore, care va impacta strategiile de cursă ale tuturor.

Clasamente

Clasament general

  1. Walk Racing (Taraș/Șuțeanu) 141,5
  2. Textar eSports (Apostol/Simion) 114,5
  3. Aqirys Racing (V. Nicolae/Cascatău) 97,5
  4. Motul eSports (Berindea/Bechir) 54
  5. Bonk Racing (Miclea/Belașcu) 46
  6. Bucharest Gaming Week (Rusu/Enescu) 37.5

BMW Trophy

  1. Textar eSports (Apostol/Simion) 149,5
  2. VSG Racing (Grama/Dăscălescu) 108.5
  3. PG Motors (Pîrvu/Frîncu) 57.5

British by MINI

  1. Dragoș Simion (BMW M6 GT3) 8:10.090
  2. Mihai Șuțeanu (Bentley Continental GT3) +0.144
  3. Sebastian Apostol (BMW M6 GT3) +0.150
  4. Victor Nicolae (McLaren 720S GT3) +0.933

Licențiați

  1. Alex Cascatău 166
  2. Aldrin Opran 80
  3. Andrei Carcea 58,5

Debutanți

  1. Andrei Miclea 154,5
  2. Mihai Belașcu 126
  3. Andrei Carcea 68,5

Calendar

Campionatul are programate 9 etape la interval de două săptămâni, între 30 august și 19 decembrie 2021. Circuitele vizitate sunt cele pe care se va concura în realitate în GT World Challenge Europe și British GT. Primele opt etape vor avea durate alternative de o oră și jumătate sau două ore, iar finala de pe circuitul italian de la Misano se va ține pe parcursul a patru ore.

  1. Imola (2h) – 30 august
  2. Hungaroring (1,5h) – 13 septembrie
  3. Snetterton (2h) – 27 septembrie
  4. Oulton Park (1,5h) – 11 octombrie
  5. Donington Park (2h) – 30 octombrie
  6. Brands Hatch (1,5h) – 8 noiembrie
  7. Silverstone (2h) – 21 noiembrie
  8. Zolder (1,5h) – 5 decembrie
  9. Misano (4h) – 19 decembrie

Despre BMW M6 GT3

Al treilea model BMW omologat FIA GT3 (după Alpina M6 și Z4) și al doilea construit de uzină a debutat pe circuite în 2016 și este folosit în continuare în cele mai importante serii de profil: GT World Challenge, DTM, NLS, Intercontinental GT Challenge, IMSA Weathertech Sportscar Championship. M6 GT3 are în palmares victorii de prestigiu la Spa-Francorchamps 24h (cu ROWE Racing în 2016 și cu Walkenhorst Motorsport în 2018), Nurburgring Nordschleife 24h (ROWE Racing, 2020) și Daytona 24h (Turner Motorsport, 2021).

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2021

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu două sezoane regulate în decursul anului calendaristic 2020, precum și alte evenimente speciale alături de organizatorii Bucharest Gaming Week. Întrecerile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania. 2021 a adus tranziția către platforma Assetto Corsa Competizione, primul sezon al RLR în acest mediu desfășurându-se între lunile ianuarie și mai, cu modelul BMW M4 GT4. Sezonul al doilea propune trecerea la categoria GT3.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Logitech G, Smart Driving, Aqirys, Textar, MotorPark România, Racing Sim.

Parteneri media: Adevărul Auto, Newsweek, 100% Sport, Bucharest Gaming Week, RallyMax, simrace.ro, DesignMe, The Car Guys.

Screenshots: Alex Poamă, Sebastian Apostol, Alex Cascatău, Lucian Chirvase.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania