Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania: 100% Sport obțin o victorie aprig disputată la Brands Hatch

Echipajul 100% Sport format din Victor Nicolae și Andrei Miclea a purtat o bătălie de gală cu campionii en-titre pentru a obține cel de-al doilea succes stagional, care-i aduce la un singur punct de liderii clasamentului general.

În ultimele clipe ale calificărilor s-a schimbat ordinea la vârf, Victor Nicolae și Andrei Miclea (100% Sport) reușind să se instaleze în pole position în fața lui Mihai Șuțeanu și Victor Taraș (Walk Racing). Celelalte două echipaje care au celebrat podiumuri în actualul sezon al RLR BMW GT Challenge se regăseau în linia a doua, cu Sebastian Apostol și Dragoș Simion (Adevărul Auto) în fața lui Alex Cascatău și Cristian Berindea (Aqirys Racing).

Astfel, premisele unei noi lupte cu toți protagoniștii erau stabilite înaintea startului, când grupul de 32 de mașini a fost întâmpinat de o pistă în uscare la Brands Hatch. Temperaturile destul de ridicate au făcut ca pariul unor concurenți de a pleca pe anvelope de ploaie să se dovedească falimentar, cea mai notabilă victimă a acestei tactici fiind Alex Poamă (AK Motorsport). Soarele a uscat imediat traseul din comitatul Kent, iar în fruntea cursei au rămas doar două dintre cele patru echipaje cotate cu șanse mari la victorie. Berindea a pierdut pas cu pas contactul, iar Apostol (care urcase pe locul secund imediat după start) a lovit zidul pe fondul unei probleme tehnice și a continuat cursa cu avarii.

Nici liderul Victor Nicolae nu se simțea prea confortabil, având presiuni prea ridicate de-a lungul secvenței sale. Primul atac al lui Șuțeanu în virajul Surtees a fost respins, însă acesta a revenit asupra lui Nicolae și a executat o depășire de mare clasă. Ajuns la jumătatea întrecerii cu un avans mic, Șuțeanu i-a predat mașina lui Taraș și a avut șansa ca adversarii să petreacă ceva mai mult timp la standuri. Trei secunde a fost ecartul inițial dintre Taraș și Miclea, însă acesta din urmă a avut resursele de a recupera deficitul și s-a angajat într-o nouă bătălie corp la corp. O primă tentativă în acul de păr Druids a fost urmată de o mutare fermă pe interior în virajul Stirlings. Taraș l-a atins din spate pe adversar în următorul viraj și i-a luat poziția de o manieră considerată neregulamentară de către comisari și penalizată cu 5 secunde.

Astfel, Miclea a moștenit victoria prin care echipajul 100% Sport se apropie la doar un punct de coechipierii din clubul FC Rapid 1923 eSports. Sebastian Apostol și Dragoș Simion au încheiat pe poziția a treia, după un incident cu un pilot întârziat, nefiind însă în pericol să piardă această poziție în fața perechii Aqirys Racing. Pe locul al cincilea s-au clasat învingătorii categoriei Am, Ciprian Dăscălescu și Vasi Grama (VSG Racing), iar pe șase cei ce s-au impus în ierarhia Pro-Am – Mihai Belașcu și Bogdan Honțaru (Textar eSports). Finalul cursei a fost animat de bătălia dintre Radu Dumitrescu (Cube Racing) și Rareș Oprea (Raven Speed Racing) pentru poziția a șaptea.

Dragoș Simion îi cedează prima poziție în clasamentul licențiaților lui Victor Nicolae, iar Rapid eSports adună 40 de puncte grație echipajelor plasate pe podium la Brands Hatch și au o primă ocazie de a încheia disputa în ierarhia cluburilor din RLR peste două săptămâni. Următoarea etapă a RLR BMW GT Challenge va avea loc pe 21 martie februarie pe traseul olandez de Grand Prix de la Zandvoort.

Lideri la debutul noii stagiuni de anduranță

Racing League Romania a celebrat în sezonul precedent al Romanian Endurance Series titlul echipelor, iar primul weekend din martie a readus acțiunea pe circuitele autohtone. Prima dintre cele cinci etape ale RES 2022 a avut loc pe Motorpark România, iar punctajul cumulat de echipajele ce punctează pentru RLR a plasat echipa pe primul loc. Juniorii Mihai Pelmuș și Andrei Dună (GG Racing/Peugeot 106) au încheiat pe poziția secundă în cadrul categoriei A1, iar Radu Iordache (Trans Mondial Racing) s-a clasat al treilea în ierarhia Dacia Logan Cup. Cu un total de 47 de puncte, Racing League Romania pornește cu dreptul misiunea de apărare a trofeului cucerit în 2021, devansând echipele AB Motorsport și Willi Motorsport.

Nxtgen World Tour – Victorie de prestigiu pentru Apostol

De-a lungul a opt săptămâni, trei sim raceri din avanposturile RLR participă în competiția internațională Nxtgen World Tour, unde se confruntă cu reprezentanți ai unor echipe de referință ale disciplinei – Williams eSports, R8G (deținută de Romain Grosjean) și SMP Racing eSports. Victor Nicolae ocupă poziția a treia în clasamentul general după patru etape, iar cea mai strălucitoare evoluție românească a fost cea semnată de Sebastian Apostol în cursa de 90 de minute pe ploaie la Imola, unde a reușit să obțină victoria. La finele acelei curse și Dragoș Simion a punctat solid, cu o clasare pe poziția a șasea. Toți cei trei piloți români aspiră la Top 10 în ierarhia finală a sezonului.

Clasamente

Clasament general

  1. Adevărul Auto (Apostol/Simion) 95
  2. 100% Sport (Nicolae/Miclea) 94
  3. Walk Racing (Șuțeanu/Taraș/Moldovan) 84
  4. Aqirys Racing (Berindea/Cascatău) 59
  5. Textar eSports (Honțaru/Belașcu) 40

Cluburi

  1. FC Rapid 1923 eSports (Nicolae/Apostol/Simion/Miclea) 189
  2. Alex Cascatău Digital Motorsport (Berindea/Cascatău/Honțaru/Belașcu/Bușilă) 99
  3. Walk Racing eSports (Șuțeanu/Taraș/Moldovan/Dranca/Neg) 86

PRO-AM

  1. Textar eSports (Honțaru/Belașcu/Bușilă) 115
  2. RavenSpeed Racing (Oprea/Pașa/Serghe) 81
  3. Racelogic (Mihai/Feher) 78

AM

  1. VSG Racing (Grama/Dăscălescu) 111
  2. ROED Racing (Zaharia/Pahonțu) 62
  3. ASF (Nechita/Dumitrache) 56

Licențiați

  1. Victor Nicolae 98
  2. Dragoș Simion 95
  3. Mihai Șuțeanu 88

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2022

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu sezoane regulate în 2020 și 2021, precum și cu alte evenimente speciale alături de organizatorii Bucharest Gaming Week. Întrecerile au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania. 2021 a adus tranziția către platforma Assetto Corsa Competizione, primul sezon al RLR în acest mediu desfășurându-se cu BMW M4 GT4, iar al doilea cu modele de categoria GT3. Noua campanie a început în ianuarie 2022, întregul pluton descoperind noul BMW M4 GT3, vârful de lance al diviziei BMW Motorsport.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Logitech G, Smart Driving, Aqirys, Textar, MotorPark România, Racing Sim.

Parteneri media: Adevărul Auto, Newsweek, 100% Sport, Bucharest Gaming Week, RallyMax, simrace.ro, DesignMe, The Car Guys.

Screenshots: Alex Poamă, Sebastian Apostol, Alex Cascatău, Lucian Chirvase.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania