Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania: Victorie pentru Textar eSports, titlul al treilea în ACC pentru Walk Racing

Toate cele trei echipaje aflate în bătălia pentru titlul RLR BMW GT Challenge au comis erori în cursa de patru ore ce a pus capăt sezonului al treilea, deschizând calea către un prim succes al unei perechi de la categoria Pro-Am. Walk Racing a revalidat titlul încă de la acordarea punctajului intermediar de la jumătatea întrecerii.

Cu un avantaj de 22, respectiv 32 de puncte în raport cu urmăritorii, Mihai Șuțeanu și Victor Taraș (Walk Racing) se prezentau la Suzuka în postura de mari favoriți pentru a continua seria de campionate câștigate în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Pe parcursul primei ore, Șuțeanu nu a putut să-l distanțeze pe Victor Nicolae (100% Sport), însă acesta a comis o eroare în momentul primei realimentări, echipajul fiind descalificat pentru viteza excesivă pe linia boxelor. Cum și Sebastian Apostol (Adevărul Auto) era deja întârziat de o staționare de 45 de secunde pe fondul unei probleme cu pedala de frână, calea era deschisă pentru ca Șuțeanu să treacă primul linia de start-sosire după primele două ore, asigurându-și un avans insurmontabil în clasamentul general.

Cu titlul deja decis, atenția s-a mutat pe efortul susținut al lui Cristian Berindea (Textar eSports), trimis în echipajul ce se lupta pentru câștigarea campionatului la categoria Pro-Am. La cea mai bună prestație a sa din actualul sezon, dublul campion RLR a profitat de problemele echipajelor FC Rapid 1923 eSports pentru a intra într-o luptă pentru victorie în care nu doar că se dovedea cel mai rapid, ci avea și avantajul strategic de a fi optat pentru două opriri față de trei ale rivalilor de la Walk Racing. Duelul tactic s-a risipit în momentul în care Victor Taraș a încasat o penalizare stop&go de 30 de secunde, Bogdan Honțaru rămânând să gestioneze dificila misiune de a economisi carburant pentru a prelungi secvența de pilotaj la 90 de minute după efortul lui Berindea.

Honțaru se bucura de un avans de 25 de secunde în raport cu Dragoș Simion, pilotul Adevărul Auto făcând tot ce i-a stat în putință pentru a reduce deficitul la doar 10. Astfel am asistat la o victorie neașteptată: Honțaru s-a impus pentru prima oară în RLR, iar Berindea a pus capăt unei secete de 14 luni. Totodată, acesta a fost primul succes al clubului Alex Cascatău Digital Motorsport, înființat la începutul acestui an. Nu a fost suficient pentru a urca pe locul secund în ierarhia clubului, însă a certificat trofeul Pro-Am pentru Textar eSports în fața RavenSpeed și titlul licențiaților pentru Cascatău.

Nou reper românesc în seria Coach Dave 1000

Cea de-a doua etapă a seriei de anduranță Coach Dave 1000 a avut loc pe Autodromo Enzo e Dino Ferrari de la Imola. La finele celor 6 ore, echipajul WCR Academy format din Sebastian Apostol, Andrei Pașa și Cătălin Tufeanu (BMW M4 GT3) s-a clasat pe poziția a opta dintr-un total de 45. Pentru a treia cursă la rând, a fost corectată referința națională: în finala sezonului anterior fusese bifat un loc 18, iar în prima cursă din această campanie un loc 13. Victor Nicolae a fost implicat în prima etapă a Alpine eSports Series, unde a încheiat cele două curse de la Barcelona pe 10, respectiv 6, ceea ce-l plasează pe poziția a șaptea a clasamentului general înaintea următoarei întâlniri, ce va avea loc pe 12 mai pe circuitul francez de la Paul Ricard.

Clasamente finale

Clasament general

  1. Walk Racing (Șuțeanu/Taraș) 186
  2. Adevărul Auto (Apostol/Simion) 161
  3. 100% Sport (Nicolae/Miclea) 127
  4. Aqirys Racing (Berindea/Cascatău) 98
  5. Textar eSports (Belașcu/Honțaru) 77

Cluburi

  1. FC Rapid 1923 eSports (Nicolae/Apostol/Simion/Miclea) 288
  2. Walk Racing eSports (Șuțeanu/Taraș/Dranca/Itu) 188
  3. Alex Cascatău Digital Motorsport (Berindea/Cascatău/Honțaru/Belașcu) 175

PRO-AM

  1. Textar eSports (Honțaru/Belașcu) 194
  2. RavenSpeed Racing (Oprea/Pașa) 180
  3. Racelogic (Mihai/Feher) 133

AM

  1. VSG Racing (Grama/Dăscălescu) 213
  2. ROED Racing (Zaharia/Pahonțu) 119
  3. PG Motors (Enache/Pîrvu) 66

Licențiați

  1. Alex Cascatău 126p
  2. Radu Dumitrescu 85p
  3. Leo Borlovan 68p

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2022

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu sezoane regulate în 2020 și 2021, precum și cu alte evenimente speciale alături de organizatorii Bucharest Gaming Week. Întrecerile au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania. 2021 a adus tranziția către platforma Assetto Corsa Competizione, primul sezon al RLR în acest mediu desfășurându-se cu BMW M4 GT4, iar al doilea cu modele de categoria GT3. Noua campanie a început în ianuarie 2022, întregul pluton descoperind noul BMW M4 GT3, vârful de lance al diviziei BMW Motorsport.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Logitech G, Smart Driving, Aqirys, Textar, MotorPark România, Racing Sim.

Parteneri media: Adevărul Auto, Newsweek, 100% Sport, Bucharest Gaming Week, RallyMax, simrace.ro, DesignMe, The Car Guys.

Screenshots: Alex Poamă, Sebastian Apostol, Alex Cascatău, Lucian Chirvase.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion

Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro