Your resource for the Romanian sim racing scene

Defensiva la rang de artă pe ploaia de la Indianapolis

Pista udă a fost elementul-cheie la prima vizită a RLR BMW GT Challenge pe traseul de la Indianapolis. Bogdan Moldovan (Walk Racing) l-a depășit în ambele manșe pe Victor Nicolae (BMW Blog), însă nu a celebrat decât o victorie, dat fiind că a fost percutat chiar de coechipierul său în cealaltă cursă.

Nu doar punctele strânse, ci și modul în care s-au desfășurat cursele de sprint din prima etapă i-au pus pe gânduri pe adversarii lui Sebastian Apostol și Victor Nicolae. Componenții BMW Blog s-au instalat în fruntea clasamentelor și plutonul a plănuit riposta la Indianapolis. Chiar dacă pe ploaie tot Nicolae s-a lansat din pole position, în oglinzile retrovizoare putea vedea întâi trei rivali din clubul Walk Racing eSports – în ordine Mihai Șuțeanu, Victor Taraș și Bogdan Moldovan – și abia apoi pe colegii săi – Sebastian Apostol, Dragoș Simion și Andrei Miclea.

Doar o sutime de secundă a decis polemanul, iar componenții acestor două cluburi și-au arătat apoi superioritatea în cele două curse a câte 30 de minute, reușind să se desprindă de restul concurenților. Prima manșă a oferit un spectacol de ținută, cu Nicolae, Șuțeanu și Moldovan tur de tur lipiți unul de celălalt. Chiar dacă liderul era supus unei presiuni intense și adesea recurgea la trase defensive, nimeni nu a avut ritmul să se lipească de primii trei nici măcar când rula solitar. În penultimul tur, Moldovan a găsit breșa, însă a deținut prima poziție pentru doar patru viraje. Șuțeanu a încercat și el să dea atacul la Nicolae, dar a ratat punctul de frânare și l-a lovit chiar pe coechipierul său, punându-i pe tavă astfel locul secund lui Apostol și încasând o penalizare care l-a trimis pe poziția a șaptea.

Moldovan a trecut linia de sosire al treilea, fiind intrusul într-un Top 5 al FC Rapid 1923 eSports în care echipajul BMW Blog obținea maximum posibil încă o dată, iar Simion și Miclea strângeau puncte esențiale cu care Adevărul Auto trecea în fața perechii Aqirys Racing în care nici Alex Cascatău, nici Cristian Berindea nu reușeau să puncteze. Aceeași grilă și aceeași ploaie, dar presiuni ale anvelopelor ajustate după cele învățate, îi așteptau pe piloți în cursa a doua a serii. Și de această dată Nicolae s-a apărat mult timp, dar Moldovan a reușit să treacă. Nu l-a mai deranjat nimeni și a învins, cu Nicolae și Șuțeanu la o secundă, respectiv două. În urma primilor trei a fost un diluviu de erori și de penalizări de 15 secunde, care au dus la păstrarea ordinii dintre Apostol, Berindea, Cătălin Tufeanu (Cube Racing) și Miclea.

Andrei Manole s-a impus cu lejeritate în ambele manșe la categoria Am, unde s-au precalificat 12 sim raceri. Sebastian Apostol a obținut victoria în ierarhia juniorilor, iar Dragoș Simion a preluat conducerea în clasamentul licențiaților de la Alex Cascatău. Următoarea întâlnire cu Racing League Romania va avea loc pe 17 octombrie, la Watkins Glen, unde va începe și seria de anduranță care programează cinci runde.

Cea de-a doua etapă din sezon poate fi urmărită aici: https://www.youtube.com/watch?v=6kl6na_z4bk

Peste 90 de piloți și-au anunțat deja participarea în acest nou sezon, iar înscrierile sunt deschise pe tot parcursul celor șase luni la adresa https://go.simrace.ro/

Premii

Participarea în Racing League Romania este gratuită, iar fondul de premiere al noului sezon este deosebit de atractiv. Echipajul campion va fi recompensat de BMW România cu 1000 de Euro, ocupanții podiumului vor primi produse Aqirys, iar câștigătorii categoriilor PRO-AM și AM vor avea parte de cadouri din partea Logitech. De asemenea, o componentă importantă pentru organizatorii ligii este conexiunea dintre real și virtual, pe baza căreia sim racerii au avut ocazia de a concura pe circuit și de a participa la campionate naționale (time attack, vehicule electrice). În acest sens, primele acorduri confirmate pentru experiențe pe pistă la festivitatea de premiere a sezonului sunt cu echipele Cube Performance (noul proiect BMW 325i E90) și West Competition Racing (BMW 325i E36, campioana Romanian Endurance Series Touring 2021).

Clasamente

Seria de sprint

1. Sebastian Apostol (BMW Blog/Rapid eSports) 53,5p

2. Victor Nicolae (BMW Blog/Rapid eSports) 53,5p

3. Bogdan Moldovan (Walk Racing eSports) 37,5p

Echipaje

1. BMW Blog (Apostol/Nicolae) 107p

2. Walk Racing (Șuțeanu/Moldovan) 59,5p

3. Textar eSports (Honțaru/Manole) 26p

4. Adevărul Auto (Simion/Miclea) 23p

5. Aqirys Racing (Berindea/Cascatău) 16,5p

Cluburi

1. FC Rapid 1923 eSports 130p

2. Walk Racing eSports 64p

3. Alex Cascatău Digital Motorsport 42,5p

Juniori

1. Sebastian Apostol (BMW Blog/Rapid eSports) 62,5p

2. Mihai Șuțeanu (Walk Racing eSports) 43,5p

3. Andrei Miclea (Adevărul Auto/Rapid eSports) 40,5p

Licențiați

1. Dragoș Simion (Rapid eSports) 58p

2. Alex Cascatău (ACDM) 43,5p

3. Cristian Moisescu (ACDM) 24p

Calendar

 1. Sprint – Circuit of the Americas – 19 septembrie;
 2. Sprint – Indianapolis – 3 octombrie;
 3. Anduranță 2h – Watkins Glen – 17 octombrie;
 4. Sprint – Donington Park – 31 octombrie;
 5. Sprint – Oulton Park – 12 noiembrie, în cadrul Bucharest Gaming Week;
 6. Anduranță 2h – Silverstone – 27 noiembrie;
 7. Sprint – Paul Ricard – 11 decembrie;
 8. Sprint – Spa-Francorchamps – 9 ianuarie;
 9. Anduranță 2h – Zolder – 23 ianuarie;
 10. Sprint – Barcelona – 5 februarie;
 11. Sprint – Mount Panorama – 12 februarie;
 12. Anduranță 2h – Hungaroring – 26 februarie;
 13. Anduranță 4h – Monza – 13 martie.