Your resource for the Romanian sim racing scene

România câștigă prima dispută a noului campionat balcanic

Racing League Romania este unul dintre cei trei fondatori ai noului campionat balcanic disputat în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. După o primă reuniune de test, etapa inaugurală a avut loc la Silverstone, iar la finele celor trei ore s-au impus Dragoș Simion și Victor Nicolae (Rapid eSports), cu plecare de pe poziția a opta.

Cursa a fost dominată în prima parte de Harris Mitropoulos (Omega eSports Team Greece), care a obținut pole positionul cu un avans de trei zecimi în raport cu Sebastian Apostol (FC Rapid 1923 eSports – Away). Modelul Porsche a evadat în fruntea plutonului, însă urmăritorii erau pe o strategie diferită. Asta a fost evident după primele opriri la standuri, când Mitropoulos a rămas în mașină și a continuat să sprinteze, în timp ce Apostol și Simion le-au predat BMW-urile de pe 2 și 3 coechipierilor care rulau vădit conservator, cu gândul să economisească suficient carburant pentru a încheia cursa cu doar două treceri pe la boxe.

După ce și-a încheiat cele 100 de minute conform regulamentului, Mitropoulos i-a predat mașina coechipierului Kirkos, care a topit ecartul ce-l separa de BMW-urile giuleștene. Deși avea mașina clar mai rapidă și răbdarea i-ar fi readus șefia pe pistă, pilotul elen s-a angrenat într-un duel al nervilor mai întâi cu Nicolae, apoi cu Miclea. Kirkos a încercat două atacuri cu sorți mici de izbândă, atrăgându-și o penalizare. N-a fost nevoie de investigație pentru al doilea moment, căci deja mașina era scoasă din joc după un contact cu Miclea. Românul avea să fie descalificat pentru defensiva sa dinaintea punctului culminant.

Victor Nicolae a rămas astfel fără vreun adversar apropiat, predându-i mașina lui Simion pentru o ultimă oră liniștită. După 90 de tururi, avansul românilor a fost de 38 de secunde față de locul al doilea și un minut față de ocupanții celei de-a treia trepte a podiumului. Pe final, ambele echipaje turcești din Top 5 au greșit calculele și au fost nevoite să mai intre o dată la standuri, fiind retrogradate pe 7, respectiv 8.

Așadar, rezultatul acestei prime etape a fost încurajator pentru români, care par să aibă două dintre cele trei mașini pretendente la titlu. BMW conduce în clasamentul constructorilor, iar totalul României este inferior față de cel al Greciei, dar superior Turciei la finele primei runde. Următoarea întâlnire va fi la Suzuka, pe 11 februarie.

Clasamente

Echipaje

  1. FC Rapid 1923 eSports – Home (Nicolae/Simion – BMW) 30p
  2. RoadRunners BB (Mamoulakis/Sarantidis – Porsche) 24p
  3. RoadRunners VV (Petsas/Kokkinis – Ferrari) 20p

Constructori

  1. BMW 61p
  2. Ferrari 33p
  3. McLaren 33p

Națiuni

  1. Grecia 106p
  2. România 68p
  3. Turcia 54p

Toate informațiile sunt disponibile aici: https://www.thesimgrid.com/championships/2654/

Selecționata României este formată din echipajele:

  • FC Rapid 1923 eSports – BMW – Victor Nicolae și Dragoș Simion
  • FC Rapid 1923 eSports – BMW – Andrei Miclea și Sebastian Apostol
  • DRS Team VSG Racing – Aston Martin – Vasi Grama și Ciprian Dăscălescu
  • DRS Team AK Motorsport – Aston Martin – George Roșu și Alex Poamă
  • Adservio eSports – Porsche – Cătălin Tufeanu și Robert Prepeliță
  • GTS Motorsport – Ferrari – Lucian Chirvase și Gabriel Movilă
  • Cerberus Racing Project – McLaren – Rareș Oprea și Marius Constantin
  • Wise Racing – McLaren – Silvian Michinete și Alex Boltașu
  • Monday Racers – Mercedes – Valentin Mistreanu și Andrei Săvescu
  • PG Motors – Mercedes – Adrian Pîrvu și Alex Enache