Your resource for the Romanian sim racing scene

allStars F1RO anunță startul Sezonului 8 pe 19 februarie

Dupa o pauza de mai bine de 2 luni, allStars F1RO anunta inceperea sezonului cu numarul 8 pe data de 19 februarie de la 20:30. Structura curselor va fi una asemanatoare dupa cum au fost obisnuiti pilotii, cu o sesiune de calificari unica de 18 minute, urmata de o cursa cu o distanta echivalenta cu jumatate din cele din Marele Circ.

Datorita interesului crescut a pilotilor de a participa in sezonul ce tocmai si-a anuntat startul, mai exact 78 piloti inscrisi cu rol de post complet si inca 20 de rezerve, F1RO va continua cu 4 divizii valorice, denumite Tier 1-4. Programul ramane neschimbat, cursele incepand de la 20:30 si fiind transmise Live pe paginile oficiale de Twitch si Youtube – allStars F1RO. Zilele de cursa raman identice, o etapa fiind deschisa duminica seara cu Tier 2, urmand Tier 3 luni, Tier 4 marti, iar main event-ul ce intruchipeaza cursa din Tier 1, miercuri seara.

Calendarul a creat entuziasm atat in randul publicului, cat si a pilotilor, fiind anuntat cu un strop de suspans de organizatori. Sezonul 8 va fi al doilea cel mai scurt de la infiintarea competitiei din 2019. De aceasta data, ordinea va fi una neobisnuita, dar ne aduce aminte de vechile sezoane din Formula 1 care incepeau la Melbourne. Structura este una impartita pe 15 etape, cu un final estimat pe 7 iunie in Brazilia. Au fost alese cele mai spectaculoase trasee disponibile, de pilda Jeddah, Monza, Silverstone sau Spielberg, dar nu s-a renuntat nici la cele stradale si istorice, cum ar fi Monaco, Suzuka sau Barcelona.

Tier 4

Considerat Tier-ul in care cei mai multi piloti isi incep drumul in competitie, in acest sezon aproximativ intreaga grila este compusa din debutanti. Multi dintre piloti au inceput deja antrenamentul pentru prima etapa din Australia, avand pretentii ca in viitorul apropiat sa fie promovati. Cu toate acestea, drumul spre Tier 1 este unul greu, competitia devenind din ce in ce mai acerba de la sezon la sezon, iar probabilitatea de a vedea unul din aceste nume luptandu-se pentru titlu in diviziile superioare este una destul de mica.

Tier 3

Pentru acest sezon, acest Tier pare a avea cea mai stransa grila, avand peste 5 piloti fosti Tier 4 din sezonul anterior promovati, precum Rares, Andrei, Ilici Cristian, ,,Shorty”, Dolan sau ,,Zipy”, dar si 4 piloti care nu au dus-o prea bine in sezonul anterior in acest Tier, acestia nefiind promovati mai departe. Dintre acestia ii intalnim pe:

  • ,,Smoke”, loc 9 in clasamentul general, 59 de puncte cu cea mai buna clasare la Baku pe a patra pozitie.
  • Matei, loc 10 in clasamentul general, 54 de puncte cu cea mai buna clasare la Monza si Imola, ocupand pozitia a treia.
  • ,,Nycra”, loc 11 in clasamentul general, 54 de puncte cu cea mai buna clasare in Singapore si la Suzuka, ocupand pozitia a patra.
  • ,,Mihai024″, loc 13 in clasamentul general, 48 de puncte cu cea mai buna clasare in Australia si Austria, ocupand pozitia a patra.

Tier 2

Dupa multe schimbari in pauza competitionala, pilotii acestei divizii isi arata un obiectiv clar, acela de a promova in Tier 1. Acest nivel ofera, de asemenea, concurentilor sansa de a se perfectiona si a-si descoperi intregul potential. Si aici intalnim piloti care au fost promovati din Tier 3, precum ,,Replica”, ,,BRM”, ,,RobbyDefender”, Tud, ,,Serj” si Cosmin110593. Cu cat avansam mai mult, cu atat rata de promovabilitate este mai mica, iar multi dintre participantii din sezonul anterior au stagnat. Printre cele mai importante nume se incadreaza:

  • Adi, care are un istoric vast in F1RO, participand inca de la prima cursa de pe 12 octombrie 2019.
  • Luca Lupinho, loc 6 in clasamentul general, 94 de puncte cu cea mai buna clasare in Franta pe a treia pozitie.
  • ”Andrey_2k06”, loc 7 in clasamentul general, 79.5 de puncte cu cea mai buna clasare la Monaco pe a patra pozitie.
  • ,,Cristi15ro”, loc 9 in clasamentul general, 64 de puncte cu cea mai buna clasare in Spania, China si Regatul Unit pe a patra pozitie.
  • Alex Soimu, loc 11 in clasamentul general, 48 de puncte cu cea mai buna clasare in Azerbaijan pe a treia pozitie.

Tier 1

De departe, cea mai competitiva grila pe care a avut-o pana acum allStars F1RO, unde concurentii cauta sa-i opreasca dominatia lui Bogdan Moldovan. In premiera, 6 piloti au fost promovati din Tier 2, printre care il intalnim pe Bu Oliver care i se va alatura tatalui sau Bu Attila si vor face echipa pentru sezonul 8, dar si alte nume precum ,,Robby05″, ,,Pronto”, QRT Tudor, ,,Showiee” si ,,Sherlock”.

Bogdan Moldovan (BondraX) pare de neoprit, dupa ce a coordonat impecabil nationala Romaniei la ,,World Cup” spre victorie in sferturi de finala dupa o cursa de infarct in Singapore. In campionatul intern, este invincibil din sezonul 5, completand cel de-al patrulea titlu din sezonul 3. In momentul actual, detine recordul pentru cele mai multe victorii din Tier 1, 28 la numar, din 68 de aparitii, adunand 48 de podiumuri si 4 Fastest Lap-uri. Acesta a inceput sa se afirme si in cele mai mari competitii ale lumii, fiind campion in cea de-a patra divizie valorica a PSGL (Premier Sim Gaming Leagues) si un loc 4 in cea de-a treia divizie in aceeasi competitie (cea mai puternica de sub F1 Esports)!

Printre alti piloti cu renume in campionat intalnim in acest sezon in Tier 1:

  • ,,Kimi”, un titlu la piloti in sezonul 4, iar in sezonul anterior finalizand pe locul 5 insumand 115 puncte cu o singura victorie in Singapore
  • Darius Iusan, principalul rival a lui Bogdan din sezonul anterior, terminand pe pozitia secunda, insumand 247.5 puncte cu 4 victorii obtinute.
  • Bu Attila – loc 6 obtinut cu 85 de puncte, avand o singura victorie in Abu Dhabi unde a marcat si recordul pe tur.

In concluzie, sezonul 8 se anunta a fi unul memorabil si va invitam sa-l urmariti, incepand chiar cu aceasta duminica de la ora 20:30 pe canalele oficiale de Twitch si YouTube!