Your resource for the Romanian sim racing scene

Simagic – prima prezentare în România

Tur-retur: după ce Victor Nicolae a luat un prim contact cu echipamentele Simagic la finele anului trecut în Germania (la ADAC SimRacing Expo), acestea au fost aduse în România în luna martie și au putut fi testate de membrii colectivului Racing League Romania.

Ofensiva producătorilor chinezi pe piața direct drive merită o privire mai detaliată. Ierarhia calității pare astăzi să fie Cammus – Moza – Simagic, aceștia din urmă fiind o companie dedicată soluțiilor pentru sim racing, nu un gigant industrial care a găsit o nouă utilizare pentru motoarele produse. Designul inspirat de Simucube, atenția la detaliile de ușurință a configurării și prețul competitiv reprezintă argumente puternice ale acestui brand.

Ecosistemul Simagic astăzi conține:

  • Trei baze direct drive – Alpha Mini (10Nm), Alpha (15Nm) și Alpha Ultimate (23Nm);
  • Șase volane – două de tip Formula (FX cu/fără dual clutch și FX Pro) și patru de tip GT (GTC, GT1 rotund sau D-shaped, GTS și GT4);
  • Pedalele hidraulice P2000 cu load cell de 100kg sau 200kg.

Primul import în România a constat într-un bundle Alpha Mini + volan GT1-D și setul de două pedale P2000/100kg. La evenimentul organizat pe 18 martie de către CarSpot și West Competition Racing au luat parte Dragoș Simion, Ionuț Bușilă, Cătălin Tufeanu, Rareș Oprea, Vlad Vasiloni, Ovidiu Serghe, membri ai comunității SubTurat, reprezentanți ai presei și gazdele Radu Dumitrescu, Victor Nicolae și Alexandru Șiclovan.

Echipamentele au fost testate în diverse medii familiare colectivului RLR – BMW M4 GT4 în Assetto Corsa Competizione, V8 Supercars în iRacing, BMW M3 E30 în Live for Speed și sesiuni de drift în Assetto Corsa.

În curând va ajunge în România și un prim bundle Alpha Ultimate + FX Pro, ce va fi folosit pentru pregătirea cotidiană a unui pilot de circuit. Până la șansa acelui review, vă lăsăm în compania prezentărilor lui Victor: