Your resource for the Romanian sim racing scene

Record de audiență în etapa a treia din Racing League Romania powered by BMW

Ajuns la a treia etapă din actualul sezon Racing League Romania powered by BMW, cel mai mare campionat autohton de sim racing, continuă să crească în audiență, aproape 20.000 de vizualizări fiind contorizate pe streamul oficial al etapei de la Imola. Reluarea cursei poate fi urmărită pe pagina de Facebook BMW România şi va fi difuzată în cursul zilei de astăzi și pe postul TV Telekom Sport, o premieră absolută în România pentru o competiţie de acest fel. Update: Transmisia va fi difuzată pe Telekom Sport 3, mâine, de la ora 17:00.

Legendara pistă de Formula 1 de la Imola a oferit cadrul perfect pentru o a treia etapă plină de spectacol în Racing League Romania powered by BMW. Duelurile roată la roată au fost la ordinea zilei, iar spectacolul pe circuit a fost pe cinste în ambele manșe de 30 de minute.

Bătălia pentru a prinde un loc pe grila de duminică a fost mai intensă ca niciodată, iar din cei peste 120 de piloți înscriși în campionat, 100 au dat curs provocării de a înregistra cel mai bun tur în cursul săptămânii. În cele din urmă, diferența din precalificări a fost cea mai strânsă de până acum – sub 1.6s pe tur între reperul săptămânii și poziția a 30-a.

Cursa 1

Marja mare avută în calificări a confirmat avantajul lui Cristian Berindea pe această pistă, acesta conducând întrecerea în intregime, fără prea multe probleme în prima manșă. Duelurile mai intense s-au purtat în urma sa, unde Alex Cascatău și Andrei Bechir au avut un schimb de poziții curat dar ferm, cu multiple rocade între cei doi. Câștig de cauză în cele din urmă în favoarea pilotului real, Cascatău reușind o manevră decisivă pentru locul al doilea și menținându-se acolo, la mică distanță față de Victor Nicolae. Bechir a terminat pe patru, după ce a fost implicat într-un acroșaj cu Cristian Moisescu, ocupantul locului șase la final, dar aflat sub investigația comisarilor de cursă. Leo Borlovan, al cincilea, a fost al doilea pilot real clasat în cursă, iar Bogdan Mutu, Victor Taraș, Andrei Mortilă și Lukas Hellmann au completat locurile de la 7 la 10.

Cursa 2

Acțiunea a fost frenetică în cursa a doua, grila inversată pentru top 10 și aplicarea balastului dovedindu-se elementele cheie în generarea spectacolului. Fundamentele victoriei au fost puse la start, când Andrei Bechir a țâșnit rapid de pe locul șapte până pe trei în primul viraj. Ritmul superior și lipsa balastului și-au spus cuvântul în etapa de pe Imola, timpii reușiți în frunte de pilotul Apex Hunters Red fiind inaccesibili pentru urmăritori. Gruparea Lunar RO Racing a fost implicată în multiple dueluri, iar Hellmann, plecat din pole, nu a reușit să concretizeze avantajul avut și a încheiat pe locul 12. Cristian Moisescu a profitat și el de lipsa balastului pentru a termina pe doi, urmat de Nicolae (cu 10kg în plus) și Berindea (20kg în plus). Un contact cu Nicolae la începutul cursei l-a retrogradat pe Cascatău până pe poziția a 13-a, dar cursa spectaculoasă de recuperare i-a adus pe locul cinci la sfârșitul întrecerii. Coechipierul de la West Competition Racing, Radu Dumitrescu, a încheiat pe șase, urmat de Taraș, Borlovan, Sergiu Nicolae și Andrei Duminică.

O altă premieră a fost şi prezentarea, în pauza din cele două curse, a ceea ce va deveni imnul oficial al Racing League România: este vorba de melodia Speed, al formaţiei Urma, de pe albumul „Lost End Found”. Momentul a fost unul special, 29 martie fiind chiar ziua de naştere a solistului trupei, Mani Gutău.

Victoriile din Racing League Romania vor fi răsplătite de către Motul – partener al Racing League Romania powered by BMW. Aceștia vor oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising – geci, tricouri, șepci și alte produse Motul celor doi câștigători din fiecare manșă.

Reluarea etapei a treia, de pe Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola, poate fi revăzută aici: http://bit.ly/RLR_S5_Etapa3

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continuă, campionatul fiind perfect plasat pentru a susține și mișcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populația în vremuri de criză. Motorsportul virtual pregătește a patra etapă, pe legendarul circuit urban Norisring duminică, pe 4 aprilie, pentru care precalificările sunt deja deschise.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaille sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: http://bit.ly/Forum_RLR

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:25. Următoarea etapă se va desfășura pe Norisring, pe 4 aprilie.

Programul etapelor (în direct):

20:25 Introducere5 minute
20:30 Calificări10 minute
20:40 Pauză5 minute
20:45 Manșa 130 minute
21:15 Pauză5 minute
21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)21:50 Interviuri cu ocupanții podiumurilor30 minute10 minute
  

Calendarul competițional:

Etapa 45 aprilieNorisring
Etapa 512 aprilieNürburgring Nordschleife (Endurance Cup)
Etapa 619 aprilieVirginia International Raceway
Etapa 726 aprilieCircuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 83 maiZandvoort
Etapa 910 maiKyalami Grand Prix Circuit
Etapa 1017 maiBrands Hatch GP

Clasament Piloți (provizoriu)

 1. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 97p
 2. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 97p
 3. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 93p
 4. Cristian Moisescu – 76p
 5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 57p
 6. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 55p
 7. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 39p
 8. Leo Borlovan – 38p
 9. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 34p
 10. Mihai Neg – 19p

Clasament echipe (provizoriu)

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 190p
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 112p
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 100p
 4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 52p
 5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 41p 

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Motul, Telekom Sport, Michelin Motorsport, APR Competition, 100% Sport, Racing Sim

Înscriereile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se fac pe forum, unde se găsesc și mai multe informații: http://bit.ly/Forum_RLR

Mai multe despre Racing League Romania:
https://www.facebook.com/Racingleague.Romania/

Pagina de Facebook BMW Romania:
https://www.facebook.com/BMW.Romania/