Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania aduce cursele virtuale pe scena Gaming Marathon

Organizat pe 1 mai, Gaming Marathon marchează o premieră națională, incluzând pentru prima oară acțiunea din cel mai important campionat de motorsport virtual autohton, Racing League Romania powered by BMW.

Pe plan internațional, sim racing-ul a crescut spectaculos în ultimii ani, devenind o direcție prioritară de comunicare pentru brandurile de top din domeniul auto. BMW Motorsport are o implicare majoră în această nouă direcţie de dezvoltare a motorsportului. În ultima perioadă, principalii piloţi ai mărcii au fost prezenţi în competiţii importante şi au adjudecat victorii în cursele digitale ale Nürburgring 24h, Daytona 24h sau prima etapă Formula E.

Evoluția internaţională sim racing s-a oglindit și pe plan național, unde comunitatea Racing League Romania a devenit tot mai numeroasă și, implicit, mai valoroasă. În această primăvară au avut loc etape în fiecare duminică, acestea fiind difuzate live pe pagina de Facebook a partenerului principal, BMW România, dar și televizate pe Telekom Sport.

La acest maraton pasionații de gaming au ocazia să descopere un domeniu nou, cu skill-uri transferabile de pe circuitele reale pe cele virtuale, fapt ilustrat de numărul însemnat de piloți de top din viața reală ce concurează în Racing League Romania. Un pluton valoros va efectua trei curse demonstrative în intervalul 17:00-19:00, printre protagoniști numărându-se foști campioni ai seriei ce are o istorie de mai bine de un deceniu și sportivi de calibru, precum vicecampionul olimpic Florin Mergea și piloții Alexandru Cascatău, Marian Andrei și Alex Mirea. Probele vor fi:

  1. BMW Seria 1 M Coupe pe Motorpark România, primul circuit de mare viteză din țara noastră, recreat de către echipa RLR pentru platforma Assetto Corsa;
  2. BMW M3 E30 DTM, mașina ce se folosește în sezonul actual al RLR, pe traseul american Laguna Seca Raceway;
  3. Monoposturi GP2 de generație 2016 pe traseul de Grand Prix de la Monza.

Premii pentru urmăritorii streamurilor
Fiecare cursă de 20 de minute va fi precedată de o sesiune de calificări cu o durată de 5 minute, iar în pauzele dintre curse urmăritorii pot câștiga premiile puse în joc de streamerii RLR Andrei Bechir și Alex Cascatău împreună cu partenerii maratonului și ai competiției – BMW România, Motul, Crama Histria, HTC Vive, AQIRYS, Genesis și Marvo. Urmăritorii de pe streamurile celor doi pot câștiga machete cu legendarul BMW M3 E30 DTM, goodie bag-uri de la Motul și vouchere Viveport. AQIRYS va oferi două carcase PC cu RGB (modelele Rigel și Electra) iar pe lângă asta două volane pentru PC, de la Marvo și Genesis vor fi oferite de către importatorul în România, PC-Coolers.

Ulterior, piloți din RLR vor schimba volanul și pedalele pe comenzile uzuale din lu-mea gaming-ului și vor da piept cu vedetele în competiții de CS:GO, League of Leg-ends sau PUBG.

Probele vor putea fi urmărite aici:
https://www.youtube.com/watch?v=Mml_yKQTufI

Desrepre Gaming Marathon by AOC Gaming
Lansat ca o inițiativă care aduce aproape pentru o zi întreagă comunitatea de gameri pe timp de distanțare socială, Gaming Marathon se dezvoltă într-o serie de evenimente periodice care arată cât de uniți și diverși sunt gamerii din România. Astfel, de 1 mai, Gaming Marathon powered by AOC Gaming revine cu a doua ediție care anunță peste 20 de youtuberi români care se vor juca și vor interacționa cu peste 200.000 de participanți.

Gaming Marathon by AOC Gaming înseamnă mai multe jocuri, mai multe competiții, premii și mai mulți participanţi. Vineri, 1 mai, începând de la prânz, timp de peste 12 ore, vor “urca” pe scenele de pe Youtube și Twitch cei mai cunoscuți creatori de conținut de gaming români: Zoozix, IceManLucky, Laylow48 și Itsgossiplol vor juca Valorant, Zombilău, String și AmyClaire97 propun competiții în League of Legends iar Antonia, Werty, AlexaTV, Krieppen și JaxiTV vor juca meciuri de Counter-Strike:Global Offensive cu followerii lor. Timp de 6 ore, Bobospider își va provoca abonații la meciuri în League of Legends, Fortnite și Jackbox.

Marathon-ul de 1 Mai vine cu o noutate: youtuberii vor organiza turnee sau activități cu premii în care îi vor implica și pe followerii lor. În timpul fiecărui live, participanții vor avea posibilitatea să câștige zeci de premii puse în joc: tastaturi, mouși, căști și monitoare de gaming.

Participanții pot descoperi întregul line-up Gaming Marathon powered by AOC Gaming, programul jocurilor și alte detalii pe www.bucharestgamingweek.ro și www.nexusclub.ro.

Despre Bucharest Gaming Week
Bucharest Gaming Week
este evenimentul dedicat gamerilor români, cu misiunea de a promova și a pune în lumina reflectoarelor industria dezvoltatoare de jocuri video locale. A patra ediție a Bucharest Gaming Week va avea loc pe 19-25 octombrie 2020 în diferite locații în București și va culmina cu evenimentul central de la Palatul Parlamentului, în weekend-ul 24-25 octombrie.


Piloţii Racing League Romania prezenţi la eveniment

Nr.NumeEchipaPalmares
19Cristian BerindeaApex Hunters RedCampion RLR sezonul 4, lider la zi în sezonul 5
46Andrei BechirApex Hunters RedLocul secund în ierarhia actuală a RLR
12Alexandru CascatăuWest Competition RacingCampion RLR sezonul 3
22Radu DumitrescuWest Competition RacingVicecampion RLR sezonul 3
31Victor NicolaeEast Friendly RacingCampion RLR în sezoanele 1 și 2
25Andrei PenghisEast Friendly RacingTop 10 în clasamentele primelor 4 sezoane ale RLR
9Lucian ChirvaseInput Lag MotorsportFondator RLR, Locul 3 RLR în sezoanele 1 și 2
17Andrei Duminică Locul 3 RLR sezonul 3
5Florin MergeaZecarul eSportsVicecampion olimpic la tenis, integralist al sezonului actual din RLR
44Alex Mirea Cel mai rapid licențiat FRAS din RLR
137Constantin CiobanuAdevărul AutoJurnalist auto cu două decenii de experiență, integralist al sezonului actual din RLR
7Andrei DincăApex Hunters BlueInvingător de curse în RLR
15Alexandru DobreaSRE RacingPilot RLR, fondator Sim Racing Experience
77Akos SzaboRacing SimPilot RLR implicat în compania RacingSim
456Marian AndreiCavaleria.roJurnalist cu participări meritorii în RLR
313Victor TarasLunar RO RacingLocul al optulea în ierarhia actuală a RLR, cel mai rapid pilot sub 18 ani din campionat
918Robert Prepeliță Podiumuri și top 10 în stagiunea actuală a RLR
11Cristian Moisescu Locul al patrulea în ierarhia actuală a RLR
21Mihai NegHistria eSports TeamLocul al șaselea în etapa-regină de pe Nordschleife

Mai multe detalii despre proiectele BMW Group în sim racing:
https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/search/tag:8121/

Pagina Racing League România pe www.bmw.ro:
www.bmw.ro/BMW-eSports