Your resource for the Romanian sim racing scene

Zandvoort, rundă crucială în bătălia pentru titlurile din Racing League Romania powered by BMW

Apex Hunters Red își pot asigura matematic prima poziție în ierarhia echipelor, în timp ce lupta rămâne deschisă în top 6 la piloți după desfășurarea dramatică de la Spa-Francorchamps.

Duminica ce ar fi trebuit să aducă din nou Formula 1 pe traseul de la Zandvoort propune acțiune pe varianta digitală a acestui circuit, unde așii simulatoarelor din Racing League Romania intră în linie dreaptă pentru finalul stagiunii. Etapa a opta din totalul de zece poate oferi răspunsuri importante la cele mai disputate bătălii pentru poziții.

Spa-Francorchamps a adus racing de cea mai bună calitate, dar și momentul cel mai dramatic al campaniei: în cea de-a doua manșă, liderul la zi Cristian Berindea a încercat o triplare pe Kemmel Straight în fața adversarilor direcți, Andrei Bechir și Victor Nicolae. Contactul a declanțat o reacție în lanț ce i-a antrenat și pe Alex Cascatău și Răzvan Mihai, însă cea mai importantă consecință a fost ieșirea din zona punctelor pentru primii trei din campionat în respectiva manșă.

Comisarii sportivi au dictat o penalizare pentru Berindea, care a pierdut astfel punctul obținut în urma recuperării sale de la Spa. Mihai Neg și Cristian Moisescu au fost și ei privați de o parte din punctele adunate în Ardeni, acesta din urmă fiind acum la doar trei puncte înaintea lui Cascatău în lupta pentru poziția a patra în clasamentul general al piloților. Strânsă este și disputa dintre Bechir și Nicolae pentru titlul de vicecampion, aceștia având una dintre ultimele șanse de a ținti titlul la Zandvoort.

Profilele protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bmw.ro/BMW-eSports.

Premii pentru protagoniști
Victoriile de cursă de la Zandvoort vor fi răsplătite de către AQIRYS și Playseat, prin importatorul oficial în România, Pc-Coolers. Învingătorii vor putea astfel opta fie pentru un cockpit Playseat Challenge sau pentru o carcasă de gaming AQIRYS, după preferințele lor. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising – geci, tricouri, șepci, etc. , iar Crama Histria va recompensa ocupanții podiumurilor din fiecare manșă cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene. 

Reluarea etapei a șaptea, de pe Circuit de Spa-Francorchamps, poate fi revăzută aici: https://bit.ly/RLR_S5_Etapa7

Al patrulea episod al podcastului RLR este disponibil aici: https://bit.ly/RLR_Podcast_E4

Motorsportul virtual pregătește a opta etapă pe legendarul circuit de la Zandvoort, duminică 3 mai, pentru care precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaliile sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: bit.ly/Forum_RLR.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România și pe canalul de YouTube Racing League Romania.

Programul etapelor (în direct):

20:25 Începutul transmisiunii5 minute
20:30 Calificări10 minute
20:40 Pauză5 minute
20:45 Manșa 130 minute
21:15 Pauză5 minute
21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)21:50 Interviuri cu ocupanții podiumurilor30 minute10 minute

 Calendarul competițional:

Etapa 83 maiZandvoort
Etapa 910 maiKyalami Grand Prix Circuit
Etapa 1017 maiBrands Hatch GP
   

Clasament Piloți

 1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 239p
 2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 187p
 3. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 174p
 4. Cristian Moisescu – 138p
 5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 135p
 6. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 120p
 7. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 94p
 8. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 91p
 9. Bogdan Mutu – 81p
 10. Robert Prepeliță – 81p

Clasament echipe

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 426p
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 255p
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 180p
 4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 133p
 5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 108p 

Despre circuit

Olanda nu se număra printre destinațiile DTM în perioada modelului M3 E30, însă acesta și-a făcut norma de succese la Zandvoort grație monopolului instaurat în seria domestică de turisme în 1987-1988. Noua configurație a traseului a adus varianta modernă a DTM la malul Mării Nordului, iar BMW a triumfat în 2013 prin Augusto Farfus. Marco Wittmann, Antonio Felix da Costa și Timo Glock au cunoscut și ei gustul succesului pe sinuosul parcurs printre dune. În ultimele luni a avut loc o amplă operațiune de renovare a circuitului cu scopul revenirii în Campionatul Mondial de Formula 1 după o pauză de 35 de ani. Din păcate, contextul global a determinat amânarea Marelui Premiu al Olandei, ce ar fi trebuit să se dispute chiar în aceeași zi cu etapa din Racing League Romania.

Mai multe despre Racing League Romania:
https://www.facebook.com/Racingleague.Romania/

Pagina de Facebook BMW Romania:
https://www.facebook.com/BMW.Romania/