Your resource for the Romanian sim racing scene

”Catenaccio” marca Virtual Racing Romania la Barcelona

Arta defensivei a fost crucială pe traseul catalan, unde sunt atât de anevoioase depășirile.

Campionatul Național Digital de Circuit a ajuns la jumătatea stagiunii odată cu runda de pe Circuit de Catalunya-Barcelona. Cea de-a patra săptămână la rând a confirmat șablonul precalificării cvintetului Virtual Racing Romania în Divizia A, un barem tot mai dificil odată cu creșterea valorică înregistrată.

Accederea în prima divizie a reprezentat jumătatea plină a paharului pentru Alex Mirea, deoarece îi garanta un câștig de puncte raportat la cel mai apropiat adversar ce se afla de această dată în Divizia B. Pentru a securiza punctele la categoria Racers, Mirea mai trebuia doar să îndeplinească o condiție de clasare – completarea primului tur în fiecare manșă. Însă acest lucru nu a fost nicidecum o formalitate, la Barcelona fiind vizibilă iarăși diferența de precizie și de orientare în spațiu între cei din frunte și partea a doua a plutonului. Implicat în haosul de după start, Mirea nu a putut să răspundă la categoria sa cu mașina avariată și a încheiat pe poziția a treia în ambele manșe.

Culoarea distinctivă a Virtual Racing Romania a avut parte de protagonism, performerul grupului fiind de această dată Victor Taraș. După o calificare solidă pe poziția a patra, juniorul echipei a fost foarte determinat la start și a urcat rapid până pe 2, rezistând apoi tur de tur în fața atacurilor lui Florin Mergea. De această dată nu s-a mai confruntat cu problemele hardware ce l-au privat de podium în scenariul similar de la Red Bull Ring, iar Taraș a celebrat astfel un dublu succes în ierarhia juniorilor și un loc secund eroic la general. Meniul a fost similar în manșa secundă, Victor fiind de această dată baricada imposibil de trecut de către Oscar Williams.

Bilanțul a fost pozitiv și pentru Cristian Moisescu: plecat de pe 9, a încheiat pe 8 în prima manșă, apoi în cea de-a doua s-a clasat al cincilea și a adunat astfel puncte importante ce-l mențin în calculele pentru titlu la general și la populata categorie eSports. Mai anevoios a fost însă parcursului lui Bogdan Moldovan, o calificare modestă pe 16 lăsându-l apoi la limita pivotului de inversare a grilei. Învingătorul de la Nurburgring s-a clasat pe 11 în prima manșă, iar în cea de-a doua a fost trimis în decor încă din primul tur de către Prepeliță. Mihnea Georgescu a punctat și el doar în prima cursă a serii.

Cursele pot fi revăzute aici.

A fost o operațiune bună în clasamente pentru Virtual Racing Romania la Barcelona, unde Mirea și Taraș au pus distanță în fruntea categoriilor rezervate licențiaților, respectiv juniorilor. Totodată, VRR a punctat mai bine decât rivalii direcți și la echipe, bucurându-se în prezent de un avans de 37 de puncte. La categoria eSports, Moisescu, Taraș și Moldovan au contabilizat puncte importante ce-i păstrează în Top 10, în grupul ce va conta pentru titlu. La jumătatea sezonului, Virtual Racing Romania rămâne unica echipă ce a depășit baremul de 100 de puncte per etapă, și asta chiar în două ocazii.

Următoarea etapă a CNDC va avea loc vinerea viitoare, pe 15 mai, pe traseul italian de la Mugello. Aceasta va fi transmisă de la ora 23:00, în direct pe PRO X. Orice pasionat este așteptat să-i întâlnească pe componenții Virtual Racing Romania pe cele două servere dedicate, înscrierile în campionat fiind în continuare deschise.

Rezultate&clasament

6. Cristian Moisescu 55p – P8 și P5 general, P7 și P5 eSports

8. Victor Taraș 55p – P2 și P8 general, P1 și P1 juniori

10. Bogdan Moldovan 48p – P11 și P26 general, P10 și P20 eSports

24. Mihnea Georgescu 14p – P14 și P23 general, P12 și P18 eSports

27. Alex Mirea 6p – P26 și P24 general, P3 și P3 racers


Alex Mirea este lider în clasamentul categoriei racers, cu un avans de 5 puncte.

Victor Taraș conduce în ierarhia rezervată juniorilor (maximum 16 ani), cu 15 puncte avans.

Cristian Moisescu este al șaptelea în clasamentul eSports, la 53 puncte de prima poziție.