Your resource for the Romanian sim racing scene

Victor Taraș obține o victorie superbă la Spa-Francorchamps

Virtual Racing Romania este cu o mână pe trofeul echipelor după ce a revenit în cercul învingătorilor la Spa grație performanței impecabile a lui Victor Taraș.

Echilibrul din Campionatul Național Digital de Circuit a făcut ca penultima etapă, disputată pe traseul de Grand Prix al Belgiei, să adauge nume noi pe lista învingătorilor de manșe. Unul dintre aceștia este liderul tot mai autoritar al ierarhiei juniorilor, Victor Taraș, care a rulat impecabil de-a lungul a 30 de minute și a blocat orice tentativă a liderului stagional Oscar Williams. Plecat excelent de pe poziția a patra, Taraș a progresat până la șefia manșei secunde și a dictat ritmul, fiind prins pe final doar de Williams. Ultima tentativă a galezului s-a produs în rapidul viraj Blanchimont, cu 500 de metri înaintea sosirii, atacul acestuia fiind respins cu brio de juniorul VRR.

Astfel, echipa a obținut cea de-a treia victorie la general în CNDC după cele obținute de Cristian Moisescu la Silverstone și Bogdan Moldovan pe Nurburgring. Totodată, succesele la categorii ajung la cota 11, un reper ce plasează Virtual Racing Romania într-o poziție ideală înaintea rundei finale. Cu 113 puncte avans în clasament, precalificarea lui Taraș și Alex Mirea în Divizia A pe Motorpark și evitarea abandonurilor în primul tur rezolvă matematic ecuația titlului.

Dacă Taraș este aproape să devină campion la juniori în urma prestației de la Spa, având un avans de 17 puncte în fața celor mai apropiați urmăritori, misiunea lui Alex Mirea de a cuceri titlul categoriei Racers s-a complicat după ce a fost pentru prima oară scos din Divizia A la finele precalificărilor. Totuși, Mirea a răspuns la fel ca Moldovan acum două runde: printr-o victorie fără drept de apel în divizia secundă în fața unui oponent cu experiență – Sergiu Nicolae. N-a fost doar de moral, ci și o misiune importantă de a învinge alți nouă oponenți de la categoria sa în ambele manșe. Astfel, Mirea a securizat puncte esențiale pentru echipă.

La categoria eSports s-au regăsit în puncte la Spa toți cei trei componenți VRR: Cristian Moisescu, Bogdan Moldovan și Mihnea Georgescu. Toți au avut parte de incidente în pluton, iar asta l-a costat mai ales pe Moisescu: matematic, el a ieșit astfel dintr-o luptă pentru titlu la general în care mai sunt doar trei piloți. Totuși, el face parte, împreună cu Taraș, dintr-un grup de cinci ce aspiră la poziția a patra la sfârșit de sezon.

Cursele pot fi revăzute aici.

Finala CNDC va avea loc vinerea viitoare, pe 5 iunie pe traseul de casă: Motorpark România. Aceasta va fi transmisă de la ora 23:00, în direct pe PRO X. Orice pasionat este așteptat să-i întâlnească pe componenții Virtual Racing Romania pe cele două servere dedicate, înscrierile în campionat fiind în continuare deschise.

Alex Mirea este al doilea în clasamentul categoriei racers, cu un deficit de 16 puncte.

Victor Taraș conduce în ierarhia rezervată juniorilor (maximum 16 ani), cu 17 puncte avans.

Cristian Moisescu este al cincilea în clasamentul eSports, la 5 puncte de predecesorul său, Florin Mergea.

Smart Driving este partenerul principal al Virtual Racing Romania.