Your resource for the Romanian sim racing scene

Echipa Porsche Esports îmbină lumea reală a motorsportului cu cea a curselor virtuale

La cursa virtuală de 24 de Ore de la Le Mans, ce va avea loc în 13 și 14 iunie, nou formata echipă Porsche se va alinia la start cu patru automobile Porsche 911 RSR (model year 2017), ce poartă aceleași denumiri ca în cursele reale, în clasa GTE.

În cadrul cursei digitale pe legendarul Circuit des 24 Heures din departamentul francez Sarthe, piloții de uzină Porsche, juniori și tineri profesioniști, concurează alături de sim-raceri cu experiență. Astfel, profesioniștii universurilor on-line și off-line își vor uni competențele în căutarea succesului. Din echipa Porsche Esports fac parte în total 16 piloți, iar pentru premiera celei mai importante curse de sim-racing de anduranță cu colaborarea piloților de uzină va fi folosită platforma de simulări rFactor2.

Cursa virtuală de 24 de Ore de la Le Mans oferă în condițiile actuale o oportunitate excelentă de a ajunge la fanii din întreaga lume. Le Mans este considerată a fi cursa de anduranță cu cea mai bogată tradiție și poate acum atrage grupuri țintă absolut noi în sfera motorsportului profesionist, prin prisma versiunii digitale. Aștept cu nerăbdare să văd cum va funcționa colaborarea dintre piloții de uzină și experții sim-racing.

Pascal Zurlinden, directorul programului de uzină Porsche Motorsport

Cursa virtuală de 24 de ore de pe circuitul de 13,626 km din Le Mans promite o competiție intensă și autentică, la nivel sportiv foarte ridicat. Porsche avea planificat să profesionalizeze cursele on-line, deja cu mult timp înaintea pandemiei coronoavirusului, extinzându-și deja de anul trecut activitățile în domeniul motorsportului cu activități de sim-racing. Acum, pentru cursa digitală de 24 de ore, marca își unește pentru prima dată forțele din domeniul motorsportului digital cu forțele din motorsportul real. Marco Ujhasi, Managerul Esports la Porsche Motorsport: ”La Cursa virtuală de 24 de Ore de la Le Mans, se apropie două universuri. Universul real și cel virtual au ca liant comun pasiunea pentru racing. În nou înființata echipă Porsche Esports, know-how-ul de pe pistele de curse întâlnește cunoștințele specifice platformelor de simulări. Această colaborare unică deschide noi perspective pentru toți cei implicați. La fel ca pe pistele reale, și la maratonul acesta virtual de motorsport, esențial este setup-ul optim, precum și ritmul adecvat, dar și acel dram necesar de noroc.”

Anul trecut, Porsche a câștigat toate cele patru titluri GT în SuperSeasonul campionatului mondial real de anduranță FIA (World Endurance Championship – WEC), cu bolidul 911 RSR de 510 CP, reușind astfel să își adjudece încă o victorie în clasă la Le Mans. Cu cele 108 victorii la clasă și 19 victorii la total, Porsche este cel mai de succes producător în istoria de aproape 100 de ani de la Le Mans. Iar acum, clasicul scrie primele cuvinte ale unui nou capitol, participând în premieră la o ediție virtuală.

Piloții echipei Porsche Esports Team (exclusiv Porsche 911 RSR)
Numărul 91: André Lotterer (DE) / Neel Jani (CH) / Mitchell Dejong (USA) / Martti Pietilä (FIN)
Numărul 92: Jaxon Evans (NZ) / Matt Campbell (AUS) / Mack Bakkum (NED) / Jeremy Bouteloup (FRA)
Numărul 93: Nick Tandy (GB) / Ayhancan Güven (TR) / Josh Rogers (AUS) / Tommy Ostgaard (NOR)
Numărul 94: Patrick Pilet (F) / Simona De Silvestro (CH) / Martin Krönke (DE) / David Williams (GB)

Program

Cursa virtuală de 24 de Ore de la Le Mans începe sâmbătă, 13 iunie 2020 la ora locală CEST 15:00 (Ora României 16:00). În prealabil, vor avea loc antrenamente libere, miercuri, 10 iunie și joi, 11 iunie, în ambele zile între orele 10:00 și 22:00 CEST (11:00 și 23:00 Ora României). Ultimul antrenament liber va avea loc vineri, 12 iunie, între orele 10:00 și 17:00 CEST (11:00 și 18:00 Ora României). Calificările de 15 minute pentru clasa GTE vor începe vineri, la ora 18:15 CEST (19:15 Ora României).

Mai multe informații, materiale video și foto sunt disponibile în Porsche Newsroom. Pe canalul Twitter @PorscheRaces veți găsi informații actuale și fotografii în timp real cu și despre Porsche Motorsport, de pe pistele de curse din întreaga lume.