Your resource for the Romanian sim racing scene

Bruno Spengler devine primul campion din IMSA iRacing Pro Series după un parcurs dominant

Bruno Spengler este primul campion al IMSA iRacing Pro Series. Un accident petrecut la început şi pentru care nu a fost vinovat a făcut ca pilotul BMW să nu puncteze în finala sezonului desfăşurată la Watkins Glen, dar a reuşit să se menţină înaintea altui pilot BMW, Nick Catsburg. Catsburg a încheiat al treilea şi a terminat sezonul pe locul secund al clasamentului general.

Spengler a avut parte de un start tumultos în finala sezonului din IMSA iRacing Pro Series. Plecat de pe locul al optulea al grilei, el a fost lovit de l altă maşină la începutul primului tur. Accest accident serios a cauzat daune majore modelului virtual BMW M8 GTE, astfel că pilotul a fost obligat să efectueze o oprire lungă pentru reparaţii. A fost clar că nu mai are nici o şansă de a reveni în frunte şi va avea etapa fără puncte din acest sezon, la Watkins Glen. După o cursă de recuperare puternică, el a trecut linia de sosire pe locul al 14-lea. Catsburg ar fi trebuit să câştige cursa pentru a se impune în disputa pentru titlu din cadrul BMW. El a demonstrat mult spirit de luptă, dar nu a putut urca mai sus de poziţia a patra. Acest rezultat i-a confirmat locul secund în clasamentul general. Victoria i-a revenit lui Rodrigo Pflucker (pilot Ford), în timp ce John Edwards a încheiat al treilea, aducând o clasare pe podium pentru BMW. În total, cinci BMW M8 GTE au intrat în Top 10. Pilotul Turner Motorsport, Robby Foley, şi doi piloţi ai BMW Team RLL – Connor De Phillippi şi Jesse Krohn – au fost pe locurile al cincilea, al şaselea, respectiv al optulea.

Bruno Spengler (#7 BMW M8 GTE, BMW IMSA Team Red, campion): “Sunt încântat că am câştigat acest titlu. Munca grea şi incredibilă care a fost depusă pentru pregătirea curselor din ultimele luni a dar rezultate. Multe mulţumiri tuturor celor care m-au susţinut şi mulţumiri conducerii IMSA pentru organizarea acestei competiţii virtuale pentru noi, piloţii, şi pentru fani în aceste vremuri dificile. A fost fantastic şi foarte distractiv. Cursa de astăzi a fost plină de emoţii. După accidentul din primul tur, am fost incredibil de dezamăgit şi m-am gândit «asta îmi şterge şansele la titlu». Dar, încet, a devenit clar că pot reuşi, din moment ce Nicky nu putea câştiga cursa. Am putut să mă relaxez un pic şi să mă bucur de ultimele tururi.”

IMSA iRacing Challenge Series
Înaintea finalei sezonului din IMSA iRacing Pro Series, IMSA iRacing Challenge Series a găzduit cursa sa pe acelaşi circuit. Disponibilă doar recent ca maşină pentru iRacing, BMW M4 GT4 a sărbătorit debutul său într-un eveniment oficial. Grila de start a inclus 13 versiuni virtuale ale modelului BMW M pentru curse de client, şase dintre acestea înregistrând clasări în Top 10. Nils Koch, pilot al echipei BS+COMPETITION, şi Robby Foley, care a purtat culorile Turner Motorsport, au încheiat pe locurile al doilea, respectiv al treilea ale podiumului. În Top 10 au mai intrat pilotul oficial BMW Beitske Visser pe poziţia a şasea, “Debutantul Anului” BMW Sports Trophy – Marius Zug – pe locul al optulea şi influencerul YouTube, Jimmy Broadbent (Marea Britanie), al nouălea.

Următorul debut important pentru BMW M4 GT4 este programat sâmbătă. Este momentul când va concura în clasa SP10 a cursei H&R de trei ore din Digital Nürburgring Endurance Series powered by VCO. Marius Zug va fi din nou la volan şi va fi susţinut de figura familiară a pilotului BMW în DTM Timo Glock (Germania), care îşi va face debutul în cursă pe Nordschleife (Germania) cu BMW M4 GT4 virtual.

Livestream-uri ale cursei H&R de trei ore din DNLS powered by VCO (Sâmbătă, ora României 13:30):
Facebook: b.mw/DNLS_R6_FB_EN
YouTube: b.mw/DNLS_R6_YT
Twitch: twitch.tv/bmwmotorsport