Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania programează etapa de pe Road America în cadrul Gaming Marathon

După o primă experiență comună în cadrul maratonului de pe 1 mai, Bucharest Gaming Week și Racing League Romania powered by BMW fac front comun și la evenimentul de pe 1 august.

Sezonul al șaselea al Racing League Romania se dispută de-a lungul a patru luni în mediul de simulare Assetto Corsa, concurenții având la dispoziție modelele BMW M3 GT2 ce au făcut istorie în marile curse de anduranță ale lumii (Nurburgring, Le Mans, Spa-Francorchamps, Sebring). Actuala campanie îi reunește la start în eșalonul de top (Liga PRO) pe toți foștii campioni ai seriei – Victor Nicolae (2 titluri), Alex Cascatău (1) și Cristian Berindea (2).

Concurența este mai acerbă ca oricând, cu patru câștigători diferiți (reprezentând și echipe diferite) în primele patru curse ale noului sezon. Parteneri importanți au venit alături de seria-fanion a scenei de sim racing din România pentru a susține atât proiectul în sine, cât și viitoarea tranziție a talentelor către pilotajul pe circuit. BMW, Motul și Michelin Motorsport au pornit la drum încă din stagiunea precedentă, iar Motorpark România și Smart Driving s-au alăturat ulterior inițiativei tot mai vizibile, grație streamului găzduit de către BMW România și televizării pe Telekom Sport.

Sim racerii de top vor concura sâmbătă, 1 august, în cadrul etapei a patra din totalul de 10. Aceasta se va disputa pe Road America în preziua etapei de anduranță reală din seria nord-americană sancționată de IMSA. Traseul din Wisconsin a fost gazda succeselor modelului BMW M3 GT2 în realitate, atât în 2010 (Dirk Muller, Joey Hand), cât și în 2012 (Bill Auberlen/Jorg Muller), grație echipei oficiale RLL.

Pe grila RLR la Gaming Marathon se vor afla de asemenea Andrei Morțilă (instructor certificat BMW, dublu campion național de snowboard), Raul Badiu (reprezentant al României în campionatul mondial de raliuri), Radu Dumitrescu (liderul la zi al clasamentului ROTAC la categoria Supersport) și Mihai Neg, care vine după o prestație excelentă la Zolder în seria virtuală a campionatului german de GT-uri.

Streamul oficial RLR va fi comentat de către Alexandru Șiclovan și Mihai Fira, iar perspectiva onboard a lui Andrei Bechir va completa experiența fanilor. Ambele transmisiuni vor începe la 20:30 și vin cu numeroase premii tematice.

Facebook event RLR Youtube