Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania powered by BMW: Titlul sezonului se joacă la Imola, pe Autodromo Enzo e Dino Ferrari

După nouă etape strâns disputate și analizate de către oficiali, Victor Taraș se prezintă ca favorit în finala celei de-a șasea campanii. Însă Mihai Șuțeanu, Andrei Bechir și Emanuel Gaczella păstrează speranțe, iar oricare va fi rezultatul curselor de pe 26 octombrie avem certitudinea unui nou campion.

Analiza incidentelor din penultima etapă desfășurată la Watkins Glen a adus schimbări în ierarhii, cele mai importante aspecte fiind eliminarea lui Bogdan Moldovan din calculele matematice pentru titlu și două puncte recuperate de Andrei Bechir raportat la liderul Taraș. Niciodată nu a mai existat în istoria Racing League Romania powered by BMW o finală cu patru pretendenți, iar lupta din clasamentul echipelor este, de asemenea, mai strânsă ca niciodată: trei grupări sunt cuprinse într-un ecart de doar 23 de puncte.

Confirmarea popularității la Gaming Video Awards

Comunitatea de sim racing s-a activat înaintea finalei RLR votând producțiile campionatului la cele trei categorii din cadrul Gaming Video Awards 2020. După mai bine de un milion de vizualizări ale streamurilor RLR în acest an, întâlnirea dintre lumea sporturilor cu motor și gaming a adus cursele virtuale cu modele BMW pe poziția a treia la categoria ”Cel mai bun conținut de Sports Games” (din 8 concurenți) și la categoria ”Cel mai bun video de gaming” (din 38 de producții). Totodată, Racing League Romania powered by BMW s-a clasat pe locul secund din 33 de creatori de conținut la categoria ”Cel mai bun stream”. Faza votului public s-a încheiat, urmând aprecierile juriului de specialitate.

O abordare conservatoare pentru lider?

Revenind la finala ce urmează pe traseul de la Imola, statisticile pot induce în eroare la o primă vedere. Victor Taraș are un avans de 15 puncte în fața celui mai apropiat rival, însă nu a câștigat până acum nicio cursă în două sezoane de RLR. Constanța a fost argumentul său, dar nu poate fi privită ca un plan de cursă predefinit, ci mai degrabă un joc al circumstanțelor: Taraș s-a luptat în repetate rânduri pentru victorii și a fost învins la limită. Abia acum, în finală, ar putea să profite de situația în clasament și să-și domolească elanul, mereu cu gândul la obiectivul suprem – titlul.

Gaczella și Șuțeanu, adversari sau coechipieri?

Walk Racing a compensat absența din Liga PRO la primele două etape, reușind apoi să ajungă în vârf la numărul de plecări din pole position (5) și victorii (7), câștigând inclusiv cele două curse de anduranță ce se punctează dublu. Tocmai faptul că se întrepătrund obiectivele individuale și cele de echipă ar putea reprezenta problema la Imola. Emanuel Gaczella a punctat cel mai bine pe Watkins Glen, păstrându-și astfel șansele la titlu. Deficitul de 28 de puncte îl va face să insiste în prima manșă pentru a mai fi în calcule la ultimul start al stagiunii. Doar dacă va ajunge sub barem i se va putea cere să joace un rol de sprijin pentru Mihai Șuțeanu.

Jumătatea plină a paharului pentru Andrei Bechir

În cadrul echipei campioane s-a produs rocada în sezonul al șaselea, Bechir reușind o campanie mai consistentă decât Cristian Berindea, care avusese ascendentul de viteză cel mai adesea în stagiunile anterioare. Însă această campanie n-a mai fost doar între Berindea și Bechir, acesta din urmă fiind în imposibilitatea de a se bucura de modul în care a înclinat balanța în echipă odată cu apariția acestor noi adversari. Andrei a alternat etapele inspirate cu unele evoluții în care i-a lipsit viteza pentru a spera la victorii, însă Imola este unul dintre circuitele sale favorite, pe care se impunea în sezonul precedent.

Foștii campioni, arbitrii finalei

Victor Nicolae a revenit în Liga PRO cu misiunea clară de a fi pilotul cu cele mai multe victorii din actualul sezon. La Watkins Glen nu a interferat cu bătălia pentru titlu, făcându-și cursa sa, cu care l-a devansat la general pe adversarul de tradiție, Cristian Berindea. Acesta din urmă va avea dubla misiune de a încerca să obțină titlul la echipe, dar și de a-i oferi un sprijin lui Andrei Bechir în ultima etapă. Și Alex Cascatău ar dori să încheie într-o notă pozitivă, fiind un pilot suficient de rapid pentru a rula în grupul favoriților, acolo unde Lukas Hellmann va fi aliatul lui Taraș, iar Bogdan Moldovan va căuta și el prima victorie în Racing League Romania powered by BMW.

Clasament piloți

 1. Victor Taraș (Transilana Racing) 224p
 2. Mihai Șuțeanu (Walk Racing) 209p
 3. Andrei Bechir (Motul eSports) 206p
 4. Emanuel Gaczella (Walk Racing) 196p
 5. Lukas Hellmann (Transilana Racing) 176p
 6. Bogdan Moldovan (RacingSim) 173p
 7. Victor Nicolae (Smart Driving Team) 161p
 8. Cristian Berindea (Motul eSports) 144p
 9. Alex Cascatău (APR Competition) 109p
 10. Cezar Toader (Smart Driving Team) 106p

Clasament echipe

 1. Walk Racing 405p
 2. Transilana Racing 400p
 3. Motul eSports 382p
 4. Smart Driving Team 308p
 5. RacingSim 262p
 6. APR Competition 198p