Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania powered by BMW: Mihai Șuțeanu este la înălțime în etapa de anduranță de la Bathurst

Cea de-a doua cursă de 60 de minute din actuala campanie s-a încheiat cu același câștigător: Mihai Șuțeanu (Walk Racing). Acesta s-a apropiat la doar două puncte de Victor Taraș (Transilana Racing), care-și recuperează poziția de lider în clasamentul general înaintea ultimelor două etape.

Cursa de pe Mount Panorama a adus o nouă rocadă la vârf în actualul sezon al Racing League Romania powered by BMW, grupul de opt favoriți fiind rarefiat în urma punctelor duble acordate la finele rundei din Australia.

Calificările s-au decis la miimi de secundă
Pe un tur de circuit de peste șase kilometri, sesiunea de calificări le-a permis concurenților doar câteva tentative cronometrate. Emanuel Gaczella (Walk Racing) a stabilit primul reper, în timp ce liderul la zi Andrei Bechir (Motul eSports) a greșit în al doilea tur lansat. Mihai Șuțeanu a avut nevoie de cea de-a treia încercare pentru a-și devansa coechipierul cu doar 11 miimi de secundă, iar Victor Taraș s-a plasat pe poziția a treia a grilei în pofida unui deficit infim, de sub o jumătate de zecime de secundă. În linia a doua a confirmat forma bună din ultima vreme și Bogdan Moldovan (RacingSim), care urma să fie ținta atacurilor lui Bechir, Cristian Moisescu (APR Competition), Andrei Morțilă (RacingSim) și Alex Cascatău (APR Competition).

Mihai Șuțeanu, intangibil în fața perechii Gaczella-TarașImediat după start s-a produs contactul dintre Morțilă și Cascatău, soldat cu avarii pentru ambele modele BMW M3 GT2 și cu o oprire neprogramată pentru reprezentantul României în Supercar Challenge. Moisescu a fost și el printre cei ce au lovit zidurile de pe Munte în primele tururi, promovând astfel nume precum Lukas Hellmann (Transilana Racing), Mihai Rusu (Motul eSports) și Cezar Toader (Smart Driving Team) în bătălia pentru puncte importante.

În frunte, Șuțeanu s-a desprins cu lejeritate, construindu-și un avans de peste cinci secunde înaintea opririlor obligatorii la boxe. Gaczella și-a păstrat locul secund în fața atacurilor lui Taraș, însă cei doi au recurs la strategii diferite. Taraș a ales varianta convențională și a montat al doilea set de anvelope de compoziție medie la jumătatea întrecerii, în timp ce adversarul său direct a rămas pe circuit pentru a petrece cât mai puțin timp pe final cu anvelopele moi. S-a dovedit o strategie perdantă pentru Gaczella, care nu a putut recupera secundele ce-l despărțeau de Taraș, un rol important având și piloții întârziați.

Victoria lui Șuțeanu l-a propulsat pe acesta pe poziția secundă în clasamentul general în spatele lui Taraș, care a redevenit lider în urma mutării câștigătoare ce i-a adus locul al doilea la Bathurst. Perdantul a fost Andrei Bechir, care s-a confruntat cu probleme hardware și a încheiat etapa australiană doar pe poziția a 13-a, la un tur în urma învingătorului.

Matematic, mai sunt disponibile 90 de puncte în acest sezon al Racing League Romania powered by BMW, iar opt piloți păstrează șanse teoretice la titlu. Victor Nicolae (Smart Driving Team) a dominat cursa Ligii Semi Pro și va reveni în Liga Pro pentru ultimele două etape, fiind un factor de luat în seamă pentru lideri. Totodată, absența lui Cristian Berindea (Motul eSports) îl trimite pe campionul en-titre la o distanță apreciabilă, de 60 de puncte, în urma lui Taraș. Dublul podium înregistrat pe Mount Panorama de componenții Walk Racing propulsează echipa la șefia clasamentului specific, lupta fiind deosebit de strânsă cu Transilana Racing și Motul eSports. Următoarea etapă va avea loc peste două săptămâni, pe traseul american de la Watkins Glen.

Clasament piloți

 1. Victor Taraș (Transilana Racing) 204p
 2. Mihai Șuțeanu (Walk Racing) 202p
 3. Andrei Bechir (Motul eSports) 176p
 4. Emanuel Gaczella (Walk Racing) 159p
 5. Lukas Hellmann (Transilana Racing) 155p
 6. Cristian Berindea (Motul eSports) 144p
 7. Bogdan Moldovan (RacingSim) 144p
 8. Victor Nicolae (Smart Driving Team) 133p
 9. Alex Cascatău (APR Competition) 97p
 10. Cezar Toader (Smart Driving Team) 92p

Clasament echipe

 1. Walk Racing 361p
 2. Transilana Racing 359p
 3. Motul eSports 352p
 4. Smart Driving Team 266p
 5. RacingSim 239p
 6. APR Competition 168p