Your resource for the Romanian sim racing scene

BMW SIM Live 2020: BMW Motorsport SIM Racing recompensează superlativele anului într-un spectacol virtual

Curse spectaculoase, premii financiare mari, acordări de premii, premiere mondiale senzaţionale: BMW SIM Live, care anul acesta a fost transmis ca eveniment online din cauza pandemiei, a reprezentat marea finală a sezonului BMW Motorsport SIM Racing 2020 şi a oferit un spectacol cu multă acţiune.

În marea finală a BMW SIM 120 Cup şi a BMW SIM M2 CS Racing Cup, victoriile au revenit sim racerilor profesionişti Joshua Rogers (Australia) şi Erhan Jajovski (Macedonia). Cele două curse au avut un fond de premiere de peste 25.000 de euro. De asemenea, evenimentul a oferit oportunitatea unei retrospective a primului sezon foarte reuşit al angajamentului BMW Motorsport SIM Racing, precum şi unei avanpremiere a programului din sezonul următor, care este mai mare şi mai bun.

“În ceea ce priveşte activările digitale, sim racing şi Esports au fost vârful aisbergului în acest an – cifrele au fost cu adevărat incredibile”, a declarat Stefan Ponikva, vicepreşedinte BMW pentru experienţă de brand, în discursul său de deschidere. “Această dezvoltare rapidă arată că am avut dreptate absolută când am luat decizia în 2019 de a ne extinde semnificativ angajamentul în sim racing. În viitor, vom continua să lucrăm pentru a realiza simbioza perfectă între curse reale şi cele virtuale. Pot să-i asigur pe toţi fanii că sim racing este o parte fundamentală a strategiei noastre de motorsport şi Esports – şi va rămâne aşa.”

Rudolf Dittrich, directorul BMW Motorsport SIM Racing, a declarat: “BMW SIM Live a fost cireaşa de pe tort la sfârşitul primului sezon al angajamentului extins al BMW Motorsport SIM Racing. Mulţumim tuturor celor implicaţi pentru showul live spectaculos şi felicitări celor doi câştigători ai marilor finale în BMW SIM Cup, Joshua Rogers şi Erhan Jajovski. Cursele de astăzi au fost de elită, aşa cum au fost tot sezonul. Am văzut cum cei mai buni sim raceri din lume se duelează în maşinile de curse BMW virtuale şi deja aşteptăm cu nerăbdare ca anul viitor să le oferim şi mai multe oportunităţi de a concura la cel mai înalt nivel.”

Rogers şi Jajovski câştigă marile finale
Dintr-o perspectivă sportivă, accentul a fost pe marile finale ale celor două BMW SIM Cup de la BMW SIM Live. De-a lungul sezonului, 22 dintre cei mai buni sim raceri din lume s-au calificat pentru cele două finale prin intermediul celor şase curse în BMW SIM 120 Cup, cu modelul BMW M8 GTE virtual, şi al celor 10 curse din BMW SIM M2 CS Racing Cup. Finalele au avut loc în cadrul BMW SIM Live. Marea finală a BMW SIM 120 Cup a avut loc pe platforma de simulare iRacing, pe “Silverstone Circuit”, aşa cum a fost votat pe contul Twitter al platformei de către membrii comunităţii.

Joshua Rogers a obţinut victoria şi a fost recompensat cu un cec de 12.000 de dolari şi un trofeu cu elemente multimedia, creat de BMW Designworks. Locurile al doilea şi al treilea au revenit lui Maximilian Bendcke (Germania), respectiv Graham Carroll (Marea Britanie), care au primit premii în valoare de 6.000, respectiv 3.000 de dolari pentru eforturile depuse. “Ce eveniment! Mii de mulţumiri pentru BMW care a reuşit să organizeze acest eveniment în ciuda pandemiei”, a spus Rogers.

“În primul rând, calificările au decurs bine. Am reuşit să obţin turul când a contat. Începutul cursei nu a fost atât de bun pentru că am retrogradat rapid. Apoi, am încercat să recuperez locuri unde am putut. Am făcut o manevră agresivă asupra lui Maximilian care nu a dat roade. Am primit o penalizare pentru asta, ceea ce a fost corect. După aceea, am încercat să-mi aleg trasa şi să analizez ce se întâmplă. Şi în antepenultimul viraj, oportunitatea a apărut, iar restul este istorie.”

Marea finală a BMW SIM M2 CS Racing Cup a avut loc pe varianta virtuală a Nürburgring, pe platforma de simulare rFactor2. Erhan Jajovski a fost victorios cu BMW M2 CS Racing, devansându-i pe Nikodem Wisniewski (Polonia) şi Risto Kappet (Estonia). Ei au primit 2.000 de euro, 1.000 de euro, respectiv 500 de euro pentru clasările lor pe podium. “În calificări, din fericire am dat totul în ultima tur, ceea ce m-a dus în pole position”, a spus Javovski. “Sunt fără cuvinte acum, sunt atât de fericit şi de uşurat că am obţinut pole position şi că startul cursei a decurs fără probleme. După aceea, mi-am păstrat ritmul până la final. Mă aşteptam să fiu mai presat, dar de data aceasta a fost totul în favoarea mea.”

Premii, premii mondiale şi aşteptările pentru sezonul 2021
În cadrul spectacolului BMW SIM Live, care a fost prezentat de binecunoscutul crainic de sim racing Ben Constanduros şi de pilotul oficial BMW Martin Tomczyk (Germania) în calitate de coprezentator, BMW Motorsport SIM Racing a prezentat “Manevra anului” şi “Influencerul Anului”, pentru Carlos Ramos (Puerto Rico), respectiv YouTuber-ul sim racing Jimmy Broadbent (Marea Britanie). Ramos a provocat un mare entuziasm în rândul comunităţii prin spectaculosul pit stop derapat, în timp ce Broadbent încântă mii de fani în fiecare zi cu o acoperire extinsă a sim racingului.

BMW SIM Live a reprezentat şi scena pentru câteva premiere mondiale senzaţionale. Pilotul oficial BMW Philipp Eng (Austria) a prezentat volanul pentru noua maşină de curse GT a BMW, BMW M4 GT3, care a fost dezvoltat împreună cu producătorul de echipamente de sim racing Fanatec. Este primul volan din lume care poate fi utilizat, fără nici un fel de modificări, atât într-o maşină de curse reală, cât şi într-un simulator de curse. Alte premiere mondiale au inclus lansarea BMW M4 GT3 virtual pe platforma iRacing, înainte ca maşina de curse reală să participe la prima ei cursă, şi prezentarea mobilierului hibrid “Fusion SL Concept”, care poate fi transformat din mobilier modern de lounge într-o platformă SIM funcţională în doar câţiva paşi simpli.

Privind spre viitorul sezon, BMW Motorsport SIM Racing a prezentat un program vast. Acesta include o gamă şi mai largă de BMW SIM Cup, cooperări strânse cu patru dintre cele mai bune echipe de sim racing din lume, înfiinţarea Academiei BMW Motorsport SIM Racing şi anunţul începerii unui turneu mondial BMW Motorsport SIM Racing.