Your resource for the Romanian sim racing scene

BMW VIRTUAL vs. REALITY TOUR: Caravana internaţională se opreşte în Bucureşti

Implicarea BMW Group în sim racing a luat amploare în ultimii ani cu un program competiţional de amploare, devenit o parte importantă din programul oficial de motorsport al mărcii. Şi în România, BMW este deja partener de tradiţie al principalului campionat de sim racing – Racing League Romania. Acum, Bucureşti va fi o oprire în caravana internaţională COME CLOSER. WE DON`T BYTE, cu finala programată pentru 23-24 octombrie la Salzburg.

Implicarea BMW în proiecte de sim racing a luat o anvergură considerabilă în ultimul an. Aceasta include implicarea piloţilor de uzină în proiecte de sim racing, dezvoltarea mai multor cupe internaţionale BMW, dar şi colaborări cu dezvoltatori hardware, aşa cum este volanul special dezvoltat împreună cu Fanatec. Acesta poate fi folosit atât pe un rig de sim racing, cât şi pe cel mai avansat automobil de curse BMW al momentului – BMW M4 GT3.

BMW a dezvoltat o tradiţie bogată şi în România, ca partener al Racing League România, cel mai important campionat din domeniu, colaborare care a ajuns deja la al patrulea sezon.

Acum, BMW vine cu o propunere pentru toţi cei care doresc să descopere fenomenul SIM Racing. Caravana BMW VIRTUAL vs. REALITY TOUR se opreşte la Bucureşti în perioada 10-12 septembrie cu două rig-uri de sim racing Fanatec, unul din cei mai puternici de furnizori de hardware din domeniu.

Cei interesaţi se pot înscrie la o experienţă de pilotaj pe platforma rFactor2, pilotând BMW M2CS. Piloţii din campionatul Racing League România, cei mai buni sim racers la nivel naţional, vor fi alături de eveniment, împărtăşind din experienţele proprii şi oferind sfaturi de pilotaj. Primii doi cei mai rapizi participanţi primesc câte o invitaţie la finala internaţională a caravnei, organizată pe 23 şi 24 octombrie la Salzburg (Austria). Aceştia vor reprezenta România, alături de cei mai buni piloţi Racing League România din sezonul care tocmai s-a încheiat. La Salzburg, invitat special este pilotul oficial Phlipp Eng, cu experienţă în DTM şi în curse precum 24h Le Mans sau Nürburgring.

Pentru a participa la sesiunea de la Bucureşti, cei interesaţi se pot înscrie completând un formular on-line pe pagina www.bmw.ro:

https://emt.bmw-cseu.com/sim-racing-romania?partner=AqGZtYw6FU

Finala BMW VIRTUAL vs. REALITY TOUR de la Salzburg va fi prezentată şi în deschiderea Bucharest Gaming Week. În cadrul aceluiaşi eveniment va fi organizată o cursă din noul sezon Racing League România, dar şi o prezentare excepţională, în premieră, a volanului Fanatec dezvoltat împreună cu BMW şi compatibil cu BMW M4 GT3.

Mai multe detalii despre Racing League Romania:

https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/search/tag:8281/

Mai multe detalii despre volanul Fanatec: https://press.bmwgroup.com/1Ss4e

Mai multe detalii despre implicare BMW în Sim Racing: https://press.bmwgroup.com/T03jf