Your resource for the Romanian sim racing scene

Cupele BMW SIM 2021 oferă o gamă mai largă de formate, modele BMW de curse şi platforme

După debutul lor de succes în sezonul 2020, Cupele BMW SIM din acest an oferă o gamă şi mai largă de formate, maşini de curse şi platforme sim pe care au loc. Cupa BMW SIM GT, Cupa BMW SIM M2 CS Racing şi BMW SIM Time Attack oferă celor mai buni sim raceri din lume posibilitatea de a se califica pe platformele iRacing, rFactor 2 şi Assetto Corsa Competizione pentru marile finale de la BMW SIM Live 2021 şi de a câştiga premii atractive. Cursele vor fi transmise în direct pe canalele social media ale BMW Motorsport.

“După ce am introdus noile noastre formate de Cupe BMW SIM la BMW SIM Live în decembrie anul trecut, este momentul să trecem la treburile serioase, deoarece primele curse urmează în curând”, a declarat Rudolf Dittrich, directorul BMW Motorsport SIM Racing. “Suntem încântaţi să vedem modul în care noile noastre formate de curse şi gama mai largă de modele BMW de curse vor fi primite de către comunitatea de sim racing. Acum suntem activi pe trei platforme majore: iRacing, rFactor 2 şi Assetto Corsa Competizione. Acest lucru ne permite să ajungem la un grup mult mai mare de sim raceri şi la fanii lor decât anul trecut. Sperăm în mod evident să atragem o mulţime de concurenţi de top, precum şi să primim feedback de la specialişti cu privire la formatele şi maşinile noastre de curse, ceea ce ne ajută să ne îmbunătăţim tot timpul. Aştept cu nerăbdare evenimente spectaculoase – atât în timpul sezonului, cât şi la marile finale care vor avea loc la BMW SIM Live 2021.”

Cupa BMW SIM GT – iRacing

Cupa BMW SIM GT este succesoarea BMW SIM 120 Cup. Împărţite în două sezoane, 10 curse vor avea loc în total în 2021. În cele cinci etape care alcătuiesc Sezonul 1, sim racerii se vor confrunta în echipaje de doi oameni ai unui BMW M8 GTE. În Sezonul 2, noul BMW M4 GT3 va fi maşina aleasă pentru echipe. Câştigătorii primelor patru curse din fiecare sezon se califică direct pentru marea finală de la BMW SIM Live 2021. Lor li se alătură primele două echipe din cea de-a cincea etapă a sezoanelor respective. Un fond de premiere ce totalizează 4.200 de dolari este în joc pentru primele trei echipe la fiecare din primele patru curse ale fiecărui sezon. La fel ca în 2020, cursele durează 120 de minute şi includ o schimbare obligatorie a pilotului. Datele au fost confirmate deja pentru Sezonul 1 cu BMW M8 GTE, etapa de deschidere având loc pe varianta virtuală a “Daytona International Speedway”, la 17 ianuarie. Datele şi circuitele pentru al doilea sezon, cu BMW M4 GT3, vor fi anunţate ulterior.

Calendar Sezonul 1:

17 ianuarie:         Daytona
7 martie:              Suzuka
21 martie:            Silverstone
2 mai:                  Road Atlanta
16 mai:                Nürburgring (finala Sezonului 1)

Cupa BMW SIM M2 CS Racing – rFactor 2

Aceeaşi maşină, aceeaşi platformă sim, dar format nou. Cupa BMW SIM M2 CS Racing din acest an se prezintă ca o serie de suport pentru clasa principală şi populară rFactor 2 GT Pro Series. Prin urmare, cupa monomarcă BMW va avea loc pe diferite circuite, în timp ce anterior a avut loc exclusiv la Nürburgring, pe Nordschleife. La fel ca la Cupa BMW SIM GT, două sezoane sunt planificate pe parcursul anului. Fiecare va consta din şase curse. Acţiunea începe la 8 martie, la Imola. Datele au fost deja confirmate pentru toate cursele din primul sezon, iar datele pentru cea de-a doua stagiune urmând a fi anunţate mai târziu. Câştigătorii fiecărei curse se vor califica în finala de la BMW SIM Live. Primii trei clasaţi din fiecare etapă vor împărţi un premiu total de 1.850 de euro.

Calendar Sezonul 1:

8 martie:              Imola
22 martie:            Spa-Francorchamps
5 aprilie:               Silverstone
19 aprilie:            Nürburgring
3 mai:                  Sebring

BMW SIM Time Attack by Assetto Corsa Competizione

O platformă sim nouă, un format de cursă nou, o maşină nouă. BMW SIM Time Attack de Assetto Corsa Competizione ia forma unei competiţii de tur cronometrat pe circuite care se schimbă lunar. În fiecare lună, concurentul care stabileşte cel mai rapid timp de tur, la volanul BMW M4 GT4 virtual, se califică pentru BMW SIM Live 2021. Ceea ce face această competiţie atât de specială este că fiecare membru al comunităţii Assetto Corsa Competizione poate participa. Mai multe detalii despre circuite şi orele de început vor fi anunţate la o dată ulterioară.

Racing League Romania

Deja BMW România este un partener de tradiţie al Racing League Romania, cu două sezoane comune încheiate în 2020, cu transmisii live de succes pe contul de Facebook BMW România, alături de transmisii televizate.

În 2021 sunt pregătite încă o dată două sezoane Racing League România alături de BMW. Primul va fi o competiţie monomarcă de anudranţă, cu echipaje de 2 piloţi care vor absolvi curse de 1h, 2h şi, la finala sezonului, 4h.

Calendar Sezonul 1

10.01 Suzuka 2h
24.01 Nürburgring 1h
07.02 Bathurst 2h
21.02 Laguna Seca 1h
07.03 Kyalami 2h
21.03 Paul Ricard 1h
05.04 Zaandvort 2h
19.04 Monza 1h
03.05 Spa 2h
17.05 Barcelona 4h