Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania powered by BMW ajunge la jumătatea sezonului după o nouă etapă cu cifre-record de audiență

Singura etapă de anduranță din calendar a avut loc pe Nürburgring-Nordschleife și a marcat jumătatea campionatului. Reluarea cursei va fi televizată pe Telekom Sport 3, marți, 14 aprilie, de la ora 17.00.

Reperele pentru sim racing-ul românesc au fost rescrise din temelii în acest an, odată cu creșterea în popularitate a disciplinei. Principalul actor pe scena românească, Racing League Romania powered by BMW, reunește aproape 200 de piloți înscriși în campionat, cu o cursă principală unde numai primii 30 au locul asigurat. Ultima cursă, de pe Nürburgring, a atins un nou vârf de audiență – peste 41.000 de vizualizări până în momentul de față.

Formatul alterat pentru etapa de anduranță a condus la surprize și curse de recuperare formidabile, căci mai mulți protagoniști au comis erori de-a lungul unicului tur de 24 de kilometri pe care-l aveau la dispoziție în sesiunea de calificări. Dominația lui Cristian Berindea din timpul săptămânii a continuat și aici, acesta obținând pole-ul fără mari emoții, la peste patru secunde de cel mai rapid urmăritor – Cristian Moisescu. Componenții West Competition Racing și-au demonstrat ritmul bun afișat pe Nordschleife, cu Alex Cascatău și Radu Dumitrescu în linia secundă. Surprizele au fost clasările slabe obținute de pretendenții la titlu, Victor Nicolae și Andrei Bechir, pe locurile al 22-lea, respectiv al 27-lea.

Startul curat – fără incidente, dar cu schimburi dure de poziție – a făcut ca parcurgerea secțiunii de Grand Prix a traseului să fie foarte disputată, intrarea apoi pe vechea buclă nordică făcând practic imposibile depășirile, până la intrarea pe Döttinger Höhe – linia dreaptă de aproape trei kilometri de la sfârșitul turului. Strategiile au fost împărțite – carburantul cu care concurenții au fost obligați să ia startul fiind suficient pentru trei sau patru tururi, în funcție de stilul individual de pilotaj. Surpriza avea să vină după o abordare nouă a lui Victor Nicolae, care a ales să nu schimbe anvelopele și astfel să câștige timp la boxe.

În fața întrecerii, Cristian Berindea își impunea ritmul superior cu lejeritate, cu Cristian Moisescu pe un loc al doilea destul de distant. Constant pe locurile al treilea și al patrulea, coechipierii West Competition Racing au întâmpinat probleme la revenirea pe circuit, traficul mai lent dovedindu-se cheia cursei. În urma unui accident între Penghis și Cascatău, Nicolae avea să profite și astfel să încheie o cursă senzațională de recuperare, ocupând ultimul loc al podiumului după un progres de 19 poziţii. În urma unei curse foarte dificile, pe un traseu pe care nu se simte în largul său, Andrei Bechir a încasat ultimele puncte disponibile, pe poziția a 15-a, în timp ce acroșajul lui Cascatău s-a dovedit foarte costisitor, o posibilă clasare pe podium transformându-se într-un loc al optulea la final. Bogdan Mutu a ocupat poziția a patra, urmat de Dumitrescu și Bogdan Moldovan. Mihai Neg, Cascatău și Vali Boldur au completat un Top 10 extrem de disputat la finalul întrecerii.

Victoria de la Nürburgring va fi răsplătită de către Motul – partener al Racing League Romania powered by BMW. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising – geci, tricouri, șepci și alte produse Motul – învingătorului rundei de anduranță a sezonului. De asemenea, Crama Histria se alătură Racing League Romania în actualul sezon și urmează să recompenseze ocupanții podiumurilor din fiecare manșă cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene.

Reluarea etapei a cincea, de pe Nürburgring, poate fi revăzută aici: bit.ly/RLR_S5_Etapa5.

Primul episod al podcastului RLR este disponibil aici: bit.ly/RLR_Podcast_E1.

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continuă, campionatul fiind perfect plasat pentru a susține și mișcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populația în vremuri de criză. Motorsportul virtual pregătește a șasea etapă – duminică 19 aprilie, la Virginia International Raceway -, pentru care precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaliile sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: bit.ly/Forum_RLR.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România și pe canalul de YouTube Racing League Romania.

Programul etapelor (în direct):

20:25 Introducere5 minute
20:30 Calificări10 minute
20:40 Pauză5 minute
20:45 Manșa 130 minute
21:15 Pauză5 minute
21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)30 minute

Calendarul competițional:

Etapa 619 aprilieVirginia International Raceway
Etapa 726 aprilieCircuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 83 maiZandvoort
Etapa 910 maiKyalami Grand Prix Circuit
Etapa 1017 maiBrands Hatch GP

Clasament Piloți (provizoriu)

  1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 180p
  2. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 140p
  3. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 131p
  4. Cristian Moisescu – 115p
  5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 98p
  6. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 79p
  7. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 66p
  8. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 64p
  9. Bogdan Mutu – 53p
  10. Mihai Neg – 39p

Clasament echipe (provizoriu)

  1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 311p
  2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 177p
  3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 145p
  4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 88p
  5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 73p 

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Motul, Telekom Sport, Michelin Motorsport, APR Competition, 100% Sport, Racing Sim, Crama Histria.

Înscrierile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se fac pe forum, unde se găsesc și mai multe informații: http://bit.ly/Forum_RLR

Mai multe despre Racing League Romania:
https://www.facebook.com/Racingleague.Romania/

Pagina de Facebook BMW Romania:
https://www.facebook.com/BMW.Romania/