Your resource for the Romanian sim racing scene

A doua jumătate din Racing League Romania powered by BMW începe pe continentul nord-american, Virginia International Raceway

Sezonul celui mai important campionat de sim racing din România intră în cea de-a doua jumătate, odată cu etapa americană de pe Virginia International Raceway. Cristian Berindea și echipa sa, Apex Hunters Red, conduc în clasamente, dar presiunea celor 200 de aspiranți este tot mai intensă.

După spectacolul oferit în etapa de anduranță de pe Nurburgring Nordschleife, numărul celor care vor să concureze împotriva sim racerilor de top ai României a continuat să crească, trecând de borna celor 200 de înscrisi pe serverele oficiale Racing League Romania powered by BMW. Campionul en-titre Cristian Berindea a fost suveran pe traseul german, unde a înregistrat cea de-a patra victorie stagională, însă nume noi au venit în zona punctelor la finele celor 60 de minute de întrecere curată. Post-cursă, comisia de analiză a incidentelor a avut cea mai ușoară misiune din actuala campanie – tot mai puține incidente și penalizări, semn că mesajele oficialilor au fost bine recepționate și respectul reciproc pe pistă între concurenți este la nivelul dorit de comunitate.

Victor Nicolae, Andrei Bechir și Cristian Moisescu au trecut de pragul celor 100 de puncte în prima jumătate a stagiunii, iar Alex Cascatău, Radu Dumitrescu, Victor Taraș și Bogdan Moldovan vor fi factori esențiali în lupta pentru titluri. După clasări în top 6 pe Nordschleife, Bogdan Mutu și Mihai Neg completează lista primilor 10 în acest moment, acesta din urmă fiind noul recrut al Histria eSports Team. Binecunoscuții piloți de viteză în coastă Alex Mirea și Marian Andrei au fost invitații lui Alexandru Șiclovan și Mihai Fira în cea de-a doua ediție a podcastului RLR, în care a fost analizată și istoria designului purtat de un alt remarcat al ultimei etape, Vlad Tănăsescu.

Profilele protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile începând din această săptămână în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România. Link: https://bit.ly/BMW_eSports

Victoriile de pe Virginia International Raceway vor fi răsplătite de către Motul și Crama Histria- parteneri ai Racing League Romania powered by BMW. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising – geci, tricouri, șepci și alte produse Motul – învingătorilor de curse, iar Crama Histria va recompensa ocupanții podiumurilor din fiecare manșă cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene.

Reluarea etapei a cincea, de pe Nurburgring Nordschleife, poate fi revăzută aici: https://bit.ly/RLR_S5_Etapa5

Al doilea episod al podcastului RLR este disponibil aici: https://bit.ly/RLR_Podcast_E2

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continuă, campionatul fiind perfect plasat pentru a susține și mișcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populația în vremuri de criză. Motorsportul virtual pregătește a șasea etapă pe unul dintre cele mai spectaculoase trasee nord-americane, Virginia International Raceway, duminică 19 aprilie, pentru care precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaliile sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: bit.ly/Forum_RLR.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România.

Programul etapelor (în direct):

20:30 Calificări10 minute
20:40 Pauză5 minute
20:45 Manșa 130 minute
21:15 Pauză5 minute
21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)30 minute

 Calendarul competițional:

Etapa 619 aprilieVirginia International Raceway
Etapa 726 aprilieCircuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 83 maiZandvoort
Etapa 910 maiKyalami Grand Prix Circuit
Etapa 1017 maiBrands Hatch GP

Despre circuit

Virginia International Raceway a fost inaugurat în anii ’50, prima cursă disputată aici fiind câștigată de Carroll Shelby iar în 1971 a fost gazda primei etape a nou-înființatului campionat IMSA GT. Închis în 1974 din pricina crizei petrolului, traseul apreciat de foarte mulți piloți a ajuns în mâinile unor pasionați care l-au modernizat și l-au redat activității competiționale în anul 2000.

În actuala iterație a campionatului de anduranță nord-american sancționat de IMSA, BMW a cunoscut primul succes pe VIR prin Turner Motorsport la clasa GTD în 2014, piloți fiind Dane Cameron și Markus Palttala (BMW Z4 GT3). În 2018, echipa de uzină Rahal Letterman Lanigan Racing a dat învingătorul în Virginia la clasa GTLM, modelul M8 GTE fiind pilotat timp de 160 de minute de către Connor de Phillippi și Alexander Sims.

Clasament Piloți

1             Cristian Berindea             Apex Hunters Red          180p

2             Victor Nicolae   East Friendly Racing       140p

3             Andrei Bechir    Apex Hunters Red          131p

4             Cristian Moisescu                           118p

5             Alex Cascatau   West Competition Racing            90p

6             Radu Dumitrescu            West Competition Racing            79p

7             Victor Taras        Lunar RO Racing               66p

8             Bogdan Moldovan          West Competition Racing Academy       58p

9             Bogdan Mutu                   54p

10           Mihai Neg                          41p


Clasament echipe

1             Apex Hunters Red          Andrei Bechir, Cristian Berindea              311p

2             West Competition Racing            Alex Cascatau, Radu Dumitrescu             169p

3             East Friendly Racing       Victor Nicolae, Andrei Penghis 145p

4             Lunar RO Racing               Victor Taras, Lukas Hellmann     89p

5             West Competition Racing Academy       Mihnea Georgescu, Bogdan Moldovan                65p

BMW în motorsport facts

În fiecare săptămână vă propunem o informaţie inedită din universul BMW în motorsport.

Puţine maşini de curse au avut un impact aşa de mare pentru imaginea mărcii, precum campania 3.0 CSL în Campionatul International Motor Sport Association (IMSA), Statele Unite. BMW, până atunci o marcă aproape necunoscută pe continentul american, a intrat repede în atenţia pasionaţilor reuşind, încă de la debut, să se lupte pentru prima poziţie cu o competiţie redutabilă.

Prima victorie a venit deja în a doua cursă a campionatului, la Sebring 12h, cu 3.0 CSL cu numărul 25, pilotat de Hans-Joachim Stuck, Brian Redman, Allan Moffat şi Sam Posey. Reuşita a venit la numai o săptămână după ce, pe 15 martie, BMW North America prelua oficial afacerea de import în Statele Unite de la Max Hoffman. Ulterior, BMW publica primele reclame promovând prima poziţie. La fel de importante erau şi autocolantele de pe parbriz care explicau audienţei numele companiei şi au cimentat identitatea germană a mărcii: „Bavarian Motor Works”.

BMW North America are şi în prezent un program foarte activ de motorsport. American LeMans Series, un continuator IMSA, a fost scena unde multe BMW M3 au triumfat, inclusiv legendarul BMW M3 E46 GTR (primul M3 V8 din istorie) şi un alt BMW M3 de succes – BMW M3 E92, ambele asigurând titluri la piloţi, constructori şi echipe.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Motul, Telekom Sport, Michelin Motorsport, APR Competition, 100% Sport, Racing Sim, Crama Histria

Înscrierile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se fac pe forum, unde se găsesc și mai multe informații: http://bit.ly/Forum_RLR

Mai multe despre Racing League Romania:
https://www.facebook.com/Racingleague.Romania/

Pagina de Facebook BMW Romania:
https://www.facebook.com/BMW.Romania/