Your resource for the Romanian sim racing scene

Răsturnări de situație și curse spectaculoase în etapa a șasea din Racing League Romania powered by BMW

Etapa a șasea din sezonul curent ne-a oferit și al șaselea câștigător diferit, Alex Cascatău și Andrei Bechir împărțindu-și victoriile pe Virginia International Raceway. Recordul pentru numărul de piloți care au încercat să intre în cursa principală a fost doborât, nu mai puțin de 131 de concurenți testându-și abilitățile în precalificările premergătoare etapei.

Circuitul american Virginia International Raceway a conturat una dintre cele mai spectaculoase întreceri din Racing League Romania powered by BMW de până acum. Atât sesiunea de calificări, cât și cele două curse au oferit privitorilor numeroase momente de suspans și desfășurări imprevizibile de fapte. Reluare cursei se va difuza marți, 21 aprilie, pe Telekom Sport 3, de la ora 17.00.

Deja precalificările au oferit destul surprize, cinci piloți noi fiind prezenți în cursa principală, în timp ce nume grele au ratat intrarea în Top 30. Pentru fruntași, ritmul etalat de-a lungul săptămânii s-a dovedit sugestiv pentru performanța ulterioară din curse, dar duelurile intense și gradul ridicat de dificultate a traseului au făcut ca plutonul să fie ca un pachet amestecat de cărți, fiecare zecime de secundă făcând diferența pe traseul nord-american.

Seria de pole-position-uri a liderului la general, Cristian Berindea, a continuat și aici, trei zecimi despărțindu-l pe acesta de coechipierul său, Andrei Bechir. Victor Nicolae a obținut al treilea timp, urmat de Radu Dumitrescu. Mihai Neg, Robert Prepeliță și Victor Taraș au afișat un ritm fulgerător în calificări și au ocupat următoarele poziții.

Prima manșă a fost câștigată tot de Apex Hunters Red, însă victoria i-a revenit pentru a treia oară în sezonul actual lui Andrei Bechir, după ce Cristian Berindea a comis o greșeală în timp ce se afla la conducerea întrecerii. Între cei doi coechipieri s-a clasat Victor Nicolae, care a terminat la doar opt zecimi de secundă în spatele lui Bechir, după o cursă de urmărire în care nu a reușit să treacă de adversarul său. Urcând cinci poziții, Alex Cascatău profită de încăierările din pluton și a sosit al patrulea, după ce ritmul din calificări s-a dovedit a fi chiar mai lent decât ritmul său de cursă. Rivalul său pentru poziția a patra în clasamentul general, Cristian Moisescu, a terminat pe cinci, urmat de Taraș, Dumitrescu, Botea, Prepeliță și Moldovan.

Pole-ul în cursa a doua, cu grilă inversată, nu s-a dovedit a fi un atu suficient de puternic pentru Moldovan, care a fost depășit în primele tururi. În fruntea întrecerii, Radu Dumitrescu a încercat evadarea. Balastul primit după victoria din manșa întâi i-a pus probleme lui Andrei Bechir, cele 30 kg suplimentare făcându-și simțită prezența. Coechipierul său a redus în cele din urmă ecartul față de lider și, cu două tururi înainte de final, Berindea a trecut de Dumitrescu după o lungă fază de presiune. Însă, în ultimul tur, Dumitrescu a vrut să recâștige șefia cursei în primul viraj, o frânare târzie și un atac la interior rezultând într-un contact între cele două BMW-uri. De incident a profitat Alex Cascatău și și-a trecut astfel în cont prima victorie din acest sezon. Berindea s-a clasat pe doi, urmat de Dumitrescu și de Robert Prepeliță, care a afișat un progres constant și un ritm de top în această etapă. Andrei Bechir încheie manșa abia pe cinci, fiind urmat de Hellman și Dragoș Simion – pilotul Willi Motorsport fiind la prima apariție în stagiunea actuală din Racing League Romania. Andrei Dincă, Victor Taraș și un nou venit – Călin Tănasă – au încheiat a doua cursă în Top 10.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile începând din această săptămână în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România. Link: https://bit.ly/BMW_eSports

Victoriile de pe Virginia International Raceway vor fi răsplătite de către Motul și Crama Histria – parteneri ai Racing League Romania powered by BMW. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising – geci, tricouri, șepci și alte produse Motul – învingătorilor de curse, iar Crama Histria va recompensa ocupanții podiumurilor din fiecare manșă cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene.

Reluarea etapei a șasea, de pe Virginia International Raceway, poate fi revăzută aici: https://bit.ly/RLR_S5_Etapa5

Al doilea episod al podcastului RLR este disponibil aici: https://bit.ly/RLR_Podcast_E2

Motorsportul virtual pregătește a șaptea etapă pe legendarul circuit Spa-Franchorchamps, duminică 26 aprilie, pentru care precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaliile sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: bit.ly/Forum_RLR.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România.

Programul etapelor (în direct):

20:25 Începutul transmisiunii5 minute
20:30 Calificări10 minute
20:40 Pauză5 minute
20:45 Manșa 130 minute
21:15 Pauză5 minute
21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)21:50 Interviuri cu ocupanții podiumurilor30 minute10 minute

 Calendarul competițional:

Etapa 726 aprilieCircuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 83 maiZandvoort
Etapa 910 maiKyalami Grand Prix Circuit
Etapa 1017 maiBrands Hatch GP
   

Clasament Piloți

  1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 216p
  2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 165p
  3. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 158p
  4. Cristian Moisescu – 132p
  5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 123p
  6. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 103p
  7. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 83p
  8. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 69p
  9. Robert Prepeliță – 54p
  10. Bogdan Mutu – 54p

Clasament echipe (provizoriu)

  1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 381p
  2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 226p
  3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 163p
  4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 120p
  5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 76p 

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Motul, Telekom Sport, Michelin Motorsport, APR Competition, 100% Sport, Racing Sim, Crama Histria

Înscrierile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se fac pe forum, unde se găsesc și mai multe informații: http://bit.ly/Forum_RLR

Mai multe despre Racing League Romania:
https://www.facebook.com/Racingleague.Romania/

Pagina de Facebook BMW Romania:
https://www.facebook.com/BMW.Romania/