Your resource for the Romanian sim racing scene

Romanian All-Star Race: tur de forță pentru Victor Nicolae

Campionul primelor două sezoane din Racing League Romania a dominat cele două curse din weekend, obținând maximum de puncte pentru a-l învinge pe Oscar Williams.

La inițiativa West Competition Racing, elita scenei autohtone de sim racing s-a reunit în două seri consecutive pentru curse de câte o oră la bordul mașinilor ce au câștigat anul trecut etape pe circuitele din România: Audi R8 LMS GT4, Seat Leon TCR DSG și Ginetta G55 GT4.

Partea 1

Victor Nicolae a plecat din pole pe Motorpark și a avut parte de primul său duel important cu Dragoș Simion – cele două modele TCR s-au depășit în repetate rânduri și au fost la mică distanță de-a lungul întregii ore. Totuși, oprirea mult mai scurtă efectuată de Radu Dumitrescu (Ginetta) a făcut ca seria acestuia pe Motorpark să continue: victorie în RLR, apoi dublu triumf la maratonul de gaming de 1 mai și două manșe dominate în realitate, la ROTAC. Oscar Williams (Audi) s-a impus la categoria sa, privat de opoziția lui Andrei Bechir, care a avut parte de câteva incidente, avarii și o oprire suplimentară în drum spre poziția secundă. Crucial avea să se dovedească cel mai rapid tur al lui Bechir, un punct răpit lui Williams fiind esențial a doua zi.

Partea a doua

Surpriza de duminică s-a numit Donington Park, un traseu ce nu s-a aflat în calendarele RLR și CNDC din această primăvară. De această dată pe Ginetta, Victor Nicolae a fost de neatins în calificări, cu 7 zecimi mai rapid ca oricine altcineva. În cursă a greșit însă de două ori și victoria la general i-a revenit lui Bechir (Seat), care a obținut maximum de puncte la categoria sa. Totuși, atât Nicolae, cât și Williams (Audi) și-au controlat rivalii direcți și au făcut joc egal cu Bechir la puncte în ziua a doua.

Per total, asta i-a adus victoria în All-Star Race lui Victor Nicolae, cu un mic punct în fața lui Oscar Williams (48-47). Nicolae și-a făcut astfel un frumos cadou cu două ore înainte de ziua lui, iar forma etalată în finala RLR de la Brands Hatch și în aceste două zile reprezintă o bază solidă de plecare înaintea sezonului al șaselea din Racing League Romania powered by BMW.

Pe poziția a treia s-au clasat Andrei Bechir și Radu Dumitrescu (40p), iar Raul Badiu a impresionat în ambele manșe, totalizând 39 de puncte. Akos Szabo, Victor Taraș, Mihai Rusu, Bogdan Mutu și Sabin Stroescu au completat lista primilor 10, în care s-au amestecat numele importante din campionatele recent încheiate.

Clasament final

Victor Nicolae [East Friendly Racing] 48p
Oscar Williams [CRG Romania] 47p
Andrei Bechir
[Apex Hunters Red] 40p
Radu Dumitrescu [West Competition Racing] 40p
Raul Badiu [RallyMax] 39p
Akos Szabo [RacingSim] 34p
Victor Taras [Virtual Racing Romania] 33p
Mihai Rusu 32p
Bogdan Mutu [RallyMax] 29p
Sabin Stroescu [CRG Romania] 24p
Mihai Neg [Histria eSports Team] 22p
George Hobjila [Danny Ungur Racing] 21p
Marian Andrei [Gearheads] 21p
Andrei Mortila 20p
Dragos Simion [Willi Motorsport] 19p
Cezar Toader [Team Aqirys] 19p
Rares Dranca [Danny Ungur Racing] 16p
Alex Cascatau [West Competition Racing] 13p
Cristian Stirbu [NoBrakesVR] 11p
Bogdan Duma [GP24] 9p