Your resource for the Romanian sim racing scene

Elita scenei de sim racing se reunește pentru Romanian All-Star Race

După încheierea sezoanelor de primăvară din Racing League Romania și Campionatul Național Digital de Circuit, protagoniștii celor două serii au acceptat invitația West Competition Racing pentru un eveniment special în weekendul 13-14 iunie.

În ultimele luni am stat acasă și pasiunea pentru motorsport a fost canalizată către scena de sim racing, care și-a găsit drumul către o audiență considerabilă prin popularele streamuri găzduite de BMW România și de FRAS, dar și prin difuzarea pe posturile TV Telekom Sport și PRO X. Racing League Romania a ajuns la aproape 300 de participanți, iar CNDC a depășit așteptările tuturor la prima ediție.

Având în comun aceeași platformă și aceeași echipă de organizare, reunirea celor ce au animat cele două competiții a venit natural, iar West Competition Racing a subliniat conexiunea cu planul real al competițiilor de circuit din România printr-un concept aparte. Astfel, se va concura cu mașinile ce s-au impus anul trecut în etapele Romanian Endurance Series (Audi R8 LMS GT4, Cupra TCR DSG, Ginetta G55 GT4), într-un format împrumutat din aceeași competiție: manșe de câte 60 de minute, cu oprire la standuri obligatorie.

Efortul va fi considerabil pentru sim raceri, iar componenta strategică a realimentării și a eventualului schimb de anvelope aduce o nouă dimensiune întrecerii, după ce în RLR și CNDC s-a rulat în sprinturi de 30 de minute. Sâmbătă se va concura pe traseul de casă, Motorpark România, iar duminică vor fi doar două ore de antrenament înaintea rundei disputate pe un circuit-surpriză.

Plutonul va fi compus din 24 de piloți, distribuiți aleatoriu în 3 grupe de mașini cu 24 de ore înaintea fiecărei manșe. Se vor aduna punctele obținute în cadrul categoriei, ierarhia generală a curselor având doar o relevanță morală. Cu siguranță, va fi suficient pentru a-i motiva pe mulți.

Îl vom vedea pentru prima oară pe campionul CNDC Oscar Williams în duel cu campionul RLR Cristian Berindea și cu următorii 4 din ierarhia RLR (Andrei Bechir, Victor Nicolae, Radu Dumitrescu, Alex Cascatău), pe care n-a avut încă ocazia de a-i întâlni pe traseele virtuale. Totodată, campionii categoriilor din CNDC au confirmat prezența: Dragoș Simion (eSports), Victor Taraș (Juniori) și Rareș Dranca (Racers). Echipele campioane (Apex Hunters Red și Virtual Racing Romania) vor fi în acțiune în weekend.

Programul fiecărei seri va începe la 20:30 cu sesiunea de calificări de 10 minute, urmată de cursa de o oră.

Entry list

RLRCNDC RacersRLRCNDC JunioriRLRCNDC eSports
C.BerindeaR.DrancaA.CascatauV.TarasM.NegD.Simion
A.BechirR.BadiuC.MoisescuL.HellmannA.SzaboO.Williams
V.NicolaeM.AndreiB.MoldovanS.StroescuA.DincaL.Borlovan
R.DumitrescuG.HobjilăR.PrepelitaB.DumaM.HiruB.Mutu