Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania powered by BMW: Show pe Road America pentru susținerea educației digitale

Victor Nicolae și Emanuel Gaczella au câștigat manșele de pe Road America, pilotul Smart Driving reușind astfel desprinderea în fruntea clasamentului general.

În același weekend în care Team RLL obținea un podium prin John Edwards și Jesse Krohn (BMW M8 GTE) pe legendarul Road America, reprezentanții de top ai scenei de sim racing din România și-au dat întâlnire pe varianta virtuală a aceluiași circuit din statul Wisconsin. Misiunea a avut de această dată trei componente: întrecerea în sine, popularizarea disciplinei în rândul gamerilor autohtoni și, cel mai important, direcția caritabilă asumată împreună cu organizatorii Gaming Marathon în beneficiul accesului la educație online.

Racing League Romania powered by BMW a mizat pe digitalizare și pe eficientizarea proceselor în pregătirea acestui sezon ce a început în luna iunie, având în echipa de organizare oameni cu competențe variate în sfera IT (business analysts, programatori, web developeri). S-au dezvoltat astfel scripturi și platforme care să automatizeze înscrierile și procesul de jurizare a incidentelor sau să faciliteze depunerea contestațiilor, comunicarea și validarea design-urilor modelelor BMW M3 GT2.

Gaczella leagă succesele consecutive

Abia promovat în Liga PRO, Emanuel Gaczella (Walk Racing) a învins la Oschersleben și a plasat mașina #80 în pole position pe Road America. Victor Nicolae (Smart Driving) a fost încurcat în calificări și a fost nevoit să se recunoască învins pentru cea mai mică diferență posibilă – doar o miime de secundă. Totuși, poziționarea a fost crucială, căci Gaczella a putut sprinta către o victorie facilă, Nicolae consolându-se cu punctul aferent celui mai rapid tur în cursă. Podiumul a fost completat, în premieră, de către Mihai Șuțeanu (Walk Racing), care i-a devansat pe componenții Transilana Racing – Lukas Hellmann și Victor Taraș au animat finalul manșei cu bătălia lor fără menajamente.

Un alt punct de atracție al primei curse a fost bătălia dintre piloții Motul eSports, Andrei Bechir reușind să intre în posesia locului al șaselea după o manevră elegantă asupra campionului en-titre Cristian Berindea. Cristian Moisescu (APR Competition), Mihai Neg (Histria eSports Team) și Radu Dumitrescu (Smart Driving) au completat Topul 10.

Victor Nicolae punctează cel mai bine pe Road America

La fel ca la Oschersleben, Radu Dumitrescu a fost elementul crucial în lupta pentru podium și, tot ca în etapa germană, acesta avea să încheie pe poziția a patra după un sprint de 30 de minute. Debutul de cursă a fost marcat de incidentul Neg-Moisescu și de un duel acerb între perechile Smart Driving și Motul eSports. Virajul al cincilea a fost gazda incidentului soldat cu eliminarea lui Bechir, după care Nicolae s-a detașat în fruntea cursei, fiind urmat pe podium de Berindea și Șuțeanu.

Cum Gaczella a încheiat doar pe 6 o cursă foarte complicată, în care fusese aruncat pe ultima poziție în turul inaugural, Nicolae a fost cel care a strâns cele mai multe puncte în weekendul de pe Road America și s-a desprins în fruntea ierarhiei generale. Printre remarcații etapei s-a regăsit și Alexandru Damian, care a sosit al șaptelea, acesta fiind cel mai bun rezultat al său în Racing League Romania powered by BMW.

Triumf al comunității de gaming din România

Cea de-a treia ediție a Gaming Marathon, organizată de Bucharest Gaming Week și Nexus Gaming, a arătat cât de solidară și de implicată social poate fi generația actuală de jucători și de fani ai acestora. Sistemele de donații sunt deja frecvente pe stream-urile gamerilor, însă de această dată scopul caritabil al acestora a fost un motiv de mândrie pentru inițiatorii conceptului: peste 20.000$ au fost strânși pe 1 august. Cu peste 300.000 de vizitatori unici, maratonul reprezintă reperul absolut al evenimentelor online de gaming din țară.

Clasament piloți

 1. Victor Nicolae (Smart Driving Team) 131p
 2. Victor Taraș (Transilana Racing) 105p
 3. Cristian Berindea (Motul eSports) 96p
 4. Lukas Hellmann (Transilana Racing) 84p
 5. Radu Dumitrescu (Smart Driving Team) 74p
 6. Emanuel Gaczella (Walk Racing) 73p
 7. Andrei Bechir (Motul eSports) 71p
 8. Mihai Șuțeanu (Walk Racing) 52p
 9. Dragoș Simion (Willi Motorsport) 47p
 10. Alex Cascatău (APR Competition) 43p

Clasament echipe

 1. Smart Driving Team 205p
 2. Transilana Racing 189p
 3. Motul eSports 167p
 4. Walk Racing 125p
 5. RacingSim 82p
 6. APR Competition 81p