Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania powered by BMW: Roller coaster de emoții pentru protagoniști la Laguna Seca

Mihai Șuțeanu a intrat în clubul piloților cu victorii în Racing League Romania după o primă manșă californiană dominată fără drept de apel, apoi Cristian Berindea a obținut cel de-al doilea succes stagional, lăsând în urma sa un grup care a dat în clocot.

Sezonul al șaselea al Racing League Romania powered by BMW a ajuns la jumătatea sa, iar scenariile imposibil de prezis din manșele de pe Laguna Seca au făcut primele trei echipe din clasament să fie cuprinse într-un ecart de doar două puncte. Cu destule emoții, Victor Nicolae (Smart Driving) și-a păstrat prima poziție în clasamentul piloților.

Prima victorie pentru Mihai Șuțeanu

Un circuit scurt, pe care majoritatea concurenților îl cunoșteau foarte bine: această premisă era garanția unor calificări extrem de disputate, în care și traficul a fost un element-cheie. Victor Nicolae venea după trei pole position-uri în primele patru etape, însă de această dată nu a reușit să se plaseze în prima linie a grilei de start pentru doar… o miime de secundă! Mihai Șuțeanu a obținut primul său pole (și al doilea pentru Walk Racing), devansându-l pe Victor Taraș (Transilana Racing) cu 0.017s. Primii treisprezece piloți din plutonul de 20 au încheiat calificările în aceeași secundă.

Șuțeanu a plecat bine în cursă și nimeni nu l-a mai văzut până la final, în urma acestuia regăsindu-se Taraș și Andrei Bechir (Motul eSports), după ce Cristian Berindea (Motul eSports) și Victor Nicolae au fost implicați într-un incident în primul viraj. Liderul campionatului a fost aruncat pe ultima poziție, de unde a început o cursă de recuperare în care Andrei Morțilă (RacingSim) a fost printre cei ce i-au opus o îndârjită rezistență. Vicecampionul sezonului precedent l-a presat pe Taraș, care a pus două roți pe pietriș înainte de frânarea în virajul al treilea și astfel s-a produs rocada pentru poziția secundă.

Al patrulea a sosit Alex Cascatău (APR Competition), la mare luptă cu Bogdan Moldovan (RacingSim). Pentru doar patru zecimi de secundă, Mihai Rusu a reușit să reziste ofensivei lui Victor Nicolae pe final de manșă, păstrându-și astfel crucialul loc 10 ce aducea pole-ul pe grila inversată a cursei următoare.

Berindea se impune într-o cursă extrem de spectaculoasă

Acul de păr Andretti a fost încă o dată scena unui incident cu însemnătate după start, Cristian Moisescu (APR Competition) răsucindu-l pe Mihai Neg (Histria eSports Team) în calea lui Andrei Morțilă. Rusu a condus cursa doar până în virajul al cincilea, unde a comis o eroare ce le-a deschis calea lui Lukas Hellmann (Transilana Racing) și Cristian Berindea să-și dispute victoria. Campionul en-titre a presat timp de 20 de minute, până când eroarea adversarului a venit în virajul al patrulea.

În același loc avea să greșească din nou Hellmann, de această dată lovind și zidul de pe interior, ceea ce i-a produs daune însemnate. Cu direcția strâmbă, acesta s-a încăpățânat să se lupte cu plutonul urmăritor, provocând o serie de contacte ce au dat peste cap ierarhiile. Cea mai notabilă victimă a fost tocmai coechipierul său, Taraș fiind răsucit în virajul Rainey în calea lui Alex Cascatău. Victor Nicolae a încercat să evite toate aceste evenimente și a depășit curat, progresând pas cu pas de pe 11 până pe 2 la final. Podiumul a fost completat de Mihai Șuțeanu, însă acesta este în atenția comisarilor pentru un contact cu Bogdan Moldovan în faimosul Corkscrew.

Victor Nicolae și Smart Driving Team, lideri la jumătatea sezonului

Deși a avut mult de pierdut în prima manșă de pe Laguna Seca, Nicolae a recuperat în cea de-a doua și și-a păstrat avansul față de Taraș. Marele câștig în etapa a cincea a fost al lui Andrei Bechir, care a urcat trei poziții în clasamentul general, profitând de evoluțiile nefaste ale lui Hellmann și Dumitrescu. Cât de mult s-a schimbat însă situația echipelor față de stagiunea precedentă, în care Apex Hunters Red au defilat: acum campionii en-titre sunt pe 3, dar la doar două puncte de liderii Smart Driving și la un punct de Transilana Racing!

Peste doar o săptămână urmează prima etapă de anduranță din actuala campanie, pe Virginia International Raceway, un traseu ce s-a bucurat de aprecieri unanime în primăvara acestui an. Cursa va avea o durată de 60 de minute, fiecare pilot fiind obligat să treacă pe la standuri pentru realimentare. Un alt aspect crucial în pregătirea acestei întreceri este reprezentat de libertatea de a alege orice compoziție de anvelopă Michelin, piloții folosindu-se de serverul de antrenament pentru a evalua performanța și durabilitatea fiecărei opțiuni.

Clasament piloți

 1. Victor Nicolae (Smart Driving Team) 155p
 2. Victor Taraș (Transilana Racing) 130p
 3. Cristian Berindea (Motul eSports) 126p
 4. Andrei Bechir (Motul eSports) 101p
 5. Lukas Hellmann (Transilana Racing) 98p
 6. Mihai Șuțeanu (Walk Racing) 91p
 7. Radu Dumitrescu (Smart Driving Team) 74p
 8. Emanuel Gaczella (Walk Racing) 73p
 9. Alex Cascatău (APR Competition) 65p
 10. Cristian Moisescu (APR Competition) 58p

Clasament echipe

 1. Smart Driving Team 229p
 2. Transilana Racing 228p
 3. Motul eSports 227p
 4. Walk Racing 164p
 5. APR Competition 123p
 6. RacingSim 107p