Your resource for the Romanian sim racing scene

Miguel Nobrega deschide Sezonul 2 al DRS Sim Rally cu victorie la Monte Carlo

Noul sezon din DRS Sim Rally a debutat pe legendarele probe de la Monte Carlo, 73 de concurenți luând startul în prima etapă. 

Portughezul Miguel Nóbrega pe Ford Fiesta R5 începe sezonul cu dreptul și câștigă în clasamentul OPEN cât și la categoria R5. La 8,6 secunde în spatele său, tot pe Ford Fiesta R5 s-a clasat Roland Biro-Ambrus, acesta având un ritm promițător la bordul modelului construit de M-Sport. Podiumul primei etape la OPEN a fost închis de un alt portughez, Ricardo Santos pe Ford Fiesta R5, la o distanță de 37,2 secunde față de învingător.

O victorie categorică a fost obținută de polonezul Przemek Rudski pe Ford Fiesta R2T. Acesta a fost mai rapid cu aproape două minute față de ocupantul poziției secunde, Robert Prepeliță ce a concurat tot pe Ford Fiesta R2T. Tot pe un asemenea model, finlandezul Esa Ahonen prinde locul 3 la grupă. 

Tot un portughez câștigă și la H2 Classics. Simao Pereira-Fiat 131 Abarth a avut parte de o bătălie strânsă cu Andrei Pădure pe Alpine A110S, diferența dintre cei doi fiind la final de cursă de aproape 4 secunde. Radu Tamaș-Ford Escort MK2 vine pe 3 la aproape două minute de Pereira.  

La general, Nóbrega este lider cu 25 de puncte, acesta fiind urmat de Biro cu 20 de puncte și Santos cu 18 puncte. 

Etapa a doua deja a pornit la drum, probele speciale de macadam din statul american New England fiind pregătite pentru concurenții din DRS Sim Rally, cursa urmând să se încheie pe 2 Aprilie. 

DRS Sim Rally Championship este susținut de MetaRallyClub și Am o idee. Parteneri strategici: Racing League Romania, Allstars F1RO, RVDC. Parteneri media: Rallymax, RPM Racing Ro, Autoștiri.ro, FanRally.ro, GP24.ro, SimRace.ro.