Your resource for the Romanian sim racing scene

Racing League Romania sărbătorește Ziua Copilului

Marile pasiuni le ai cel mai adesea din copilărie. Iar prin sim racing, comunitatea Racing League Romania își menține spiritul tânăr, așa că de 1 iunie șotronul se mută pe circuitele virtuale.

Intersezonul RLR este dintotdeauna prilejul unor experimente, iar primul eveniment imaginat de Alex Cascatău după încheierea celei de-a cincea campanii în Assetto Corsa a fost foarte bine primit de către comunitate. Concluziile trase în urma cursei de pe Road America și cele peste 50 de formulare de feedback completate la final de sezon au fost baza de la care s-a plecat pentru următorul concept.

Ștafeta a fost preluată de Alexandru Șiclovan, care propune un eveniment flexibil, menit să respecte dorințele participanților în acest weekend. Duminică, 31 mai, va avea loc prima cursă de o oră, iar luni, 1 iunie, cea de-a doua. Astfel, se pot distra un număr mai mare de concurenți (24 x 2), iar cei ce vor să evadeze în weekend, fie la aer curat, fie în cursa de sim racing de 24 de ore de la Le Mans o pot face.

Accentul se pune de această dată pe două elemente: echipa și adaptabilitatea. Participanții trebuie să se asocieze în perechi (fie echipele din RLR S5 care au prioritate la înscriere, fie parteneriate nou-create) și să nominalizeze un pilot pentru duminică și altul pentru luni.

Vor exista două categorii, iar punctele obținute de cei doi componenți la respectivele categorii vor fi agregate și vor da echipa câștigătoare a evenimentului de 1 iunie. Cei doi membri vor primi cel mai dulce premiu în cadrul festivității RLR de final de sezon – ouă Kinder Maxi. Echipa campioană, Apex Hunters Red (Berindea/Bechir) este hotărâtă să nu scape din mână nici acest trofeu!

Adaptabilitatea este un aspect decisiv, căci nimeni nu va putea face diferența de această dată prin mai mult timp alocat antrenamentelor: mașinile și circuitele vor fi anunțate zilnic la deschiderea serverului, la ora 19:00. Calificările de 10 minute încep la ora 21:00, iar cursa de o oră cu trecere obligatorie pe la standuri are loc imediat după aceea. Programul celor două zile este identic, iar streamerii deja de tradiție ai RLR vor fi din nou în acțiune.

Înscrierile sunt deschise până duminică la ora 17:00.